Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τη «συμμετοχή» του καθεστώτος Maduro στον θάνατο στελέχους της αντιπολίτευσης

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τη «συμμετοχή» του καθεστώτος Maduro στον θάνατο στελέχους της αντιπολίτευσης
Οι ΗΠΑ κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για τον θάνατο στελέχους της αντιπολίτευσης 
Την κυβέρνηση του Προέδρου Nicolas Maduro κατηγορεί ευθέως για τον θάνατο ακτιβιστή της αντιπολίτευσης ο Λευκός Οίκος, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την κόντρα με το Καράκας.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τη συμμετοχή του καθεστώτος Maduro στο θάνατο του αντιπολιτευόμενου Fernando Alban", ανέφερε σε ανακοίνωση η κυβέρνηση του Donald Trump.
Ο 52χρονος Fernando Alban, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Καράκας, κατηγορούταν ότι συμμετείχε στην αποτυχημένη επίθεση με drones κατά του Nicolas Maduro.
Μέχρι και τον θάνατό του, βρισκόταν υπό κράτηση έως τη δικάσιμο.
Οι αρχές δήλωσαν ότι αυτοκτόνησε πέφτοντας από παράθυρο του 10ου ορόφου, στο κεντρικό κτίριο της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών, αφότου ζήτησε να πάει στο μπάνιο.
Τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησαν διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας σχολίασε ότι ο θάνατος ήταν "ύποπτος".
Ο Πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος μέχρι στιγμής είχε δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον για τη Λατινική Αμερική πέρα από τις εμπορικές σχέσεις και τα συνοριακά ζητήματα με το Μεξικό, επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στη Βενεζουέλα.
Η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί δριμεία κριτική στον Maduro, του οποίου η αυταρχική σοσιαλιστική κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης