Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποδοκίμασε την παρέμβαση Στουρνάρα η αγορά – Από το +10% στο -3% οι τράπεζες - Ο κίνδυνος χρήσης κρατικών κεφαλαίων παραμένει

Αποδοκίμασε την παρέμβαση Στουρνάρα η αγορά – Από το +10% στο -3% οι τράπεζες - Ο κίνδυνος χρήσης κρατικών κεφαλαίων παραμένει
Η αποδοκιμασία της αγοράς στην παρέμβαση Στουρνάρα έχει σημειολογία και ουσία.
Ξεκάθαρη αποδοκιμασία θεωρείται η στάση της χρηματιστηριακής αγοράς απέναντι στην καθυστερημένη παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα του διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος.
Μετά από 30 ημέρες αποχής και ενώ έχει μιλήσει επί παντός επιστητού ο Γιάννης Στουρνάρας απέφυγε να σχολιάσει την εικόνα απαξίωσης των τραπεζικών μετοχών.
Για την εικόνα απαξίωσης και κατάρρευσης που εμφανίζουν οι τράπεζες με την κεφαλαιοποίηση στα 4,8 δισεκ. ευρώ μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει η διοικητική ανεπάρκεια της Τράπεζα της Ελλάδος.
Πως δικαιολογείται οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών να βρίσκονται στα επίπεδα Αυγούστου 2015 αμέσως μετά την έναρξη του χρηματιστηρίου το οποίο είχε κλείσει λόγω της επιβολής των capital controls  και πριν τις αυξήσεις κεφαλαίου του 2015.
Πως μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία ότι οι τράπεζες 3 χρόνια μετά βρίσκονται σε χειρότερη χρηματιστηριακή θέση;
Η Τράπεζα της Ελλάδος και ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας πέραν από δημόσιες σχέσεις δεν προσέφεραν με τις παρεμβάσεις τους προστιθέμενη αξία.
Οι τράπεζες σήμερα απέδειξαν ότι έχουν δομικά προβλήματα.
Δεν μπορεί η αγορά να εκτοξεύεται λόγω αναφορών ότι η Πειραιώς βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με private equity για να εκδώσει core tier 2 ύψους 500 εκατ και όλως τυχαίως σήμερα 10/10 να θυμάται ο Στουρνάρας να κάνει δήλωση – παρέμβαση για τις τραπεζικές μετοχές.
Επειδή η τύχη είναι εύρημα όσων δεν πιστεύουν στον ορθολογισμό, η κατασκευασμένη άνοδος δεν έπεισε.
Με την είσοδο των αμερικανών στο χρηματιστήριο σημειώθηκαν επιθετικές πωλήσεις και όλες οι τράπεζες έκλεισαν με απώλειες έως -3,90%.
Η Πειραιώς από +10% έκλεισε στα 1,10 ευρώ ή -2,40%.
Σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος οι τράπεζες να προσφύγουν σε κρατικά κεφάλαια μέσω έκδοσης ομολογιακών παραμένει.
Η αποδοκιμασία της αγοράς στην παρέμβαση Στουρνάρα έχει σημειολογία και ουσία.
Θυμήθηκε κατόπιν εορτής να μιλήσει ο κεντρικός τραπεζίτης για την διάλυση των τραπεζικών μετοχών και μάλιστα με τρόπο που είναι τουλάχιστον όχι απλά μη πειστικός αλλά και φάνηκε ότι μάλλον εξαναγκάστηκε παρά το έπραξε με την θέληση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης