Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε χαμηλότερο επίπεδο και από το 2007 η πιστωτική ποιότητα των αμερικανικών εταιρειών

Σε χαμηλότερο επίπεδο και από το 2007 η πιστωτική ποιότητα των αμερικανικών εταιρειών
Σε πολύ χαμηλό επίπεδο η πιστωτική ποιότητα των αμερικανικών εταιρειών, παρά τη «bull» αγορά
Η πιστωτική ποιότητα των αμερικανικών εταιρειών βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο και από τις περιόδους του 2007 και 2000, όταν κατέρρευσαν οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, σχολιάζει ο Michael Eisenband, αναλυτής της FTI Consulting.
Όπως αναφέρει σε σημείωμα προς τους επενδυτές, αν και διανύουμε τη μεγαλύτερη ίσως «bull» αγορά στην ιστορία της Wall Street, οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας (όπως ορίζονται από τους οίκους αξιολόγησης) των εταιρειών δείχνουν να μην βελτιώνονται.
Μάλιστα, υπογραμμίζει, ορισμένες εταιρείες «δείχνουν να μην έχουν πάρει το μάθημά τους από την άνευ προηγουμένου κρίση του 2008», αν κρίνουμε από τις οικονομικές τους πολιτικές.
«Πρόκειται για την πιο “junk” “bull” αγορά που έχει καταγραφεί», συμπληρώνει.
Συνολικά, το 56% των αξιολογούμενων εταιρειών από την S&P, βρίσκονται εκτός επενδυτικής κλίμακας (κάτω από ΒΒΒ), έναντι αντίστοιχου ποσοστού 49% το 2009, στον απόηχο της κρίσης.
Επιπλέον, 456 αμερικανικές εταιρείες αξιολογούνται (μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) με «Β-» ή χαμηλότερα, διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το 2007!
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία που είχε παραθέσει πριν λίγες ημέρες η Morgan Stanley, οι αμερικανικές εταιρείες στο όριο της κλίμακας αξιολόγησης, «ΒΒΒ», έχουν δανειστεί συνολικά από τις αγορές 2,5 τρισεκ. δολάρια.
Μάλιστα, ορισμένα εξ αυτών των ομολόγων, αξίας 1,1 τρισεκ. δολαρίων, ενδέχεται να υποβαθμιστούν σε «junk» τους επόμενους μήνες, προειδοποιούσε η αμερικανική τράπεζα.
Επί του παρόντος, τα ομόλογα-«σκουπίδια» στις ΗΠΑ φθάνουν το 1 τρισεκ. δολάρια.
Αναλυτικά:






Διαβάστε: Σε χαμηλό 11 ετών τα spreads μεταξύ «junk» και κρατικών ομολόγων ΗΠΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης