Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι κρατικές Αρχές μπορεί να δουλέψουν σαν την Alvarez and Marshal

Οι κρατικές Αρχές μπορεί να δουλέψουν σαν την Alvarez and Marshal
Γιατί να έρθουν οι επενδυτές όταν το κράτος είναι γύρω - γύρω όλοι;
«Λαυράκι» βγάζει το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο διατάχθηκε η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών της διοίκησης της  Folli – Follie.
Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στηρίχθηκε αποκλειστικά στο πόρισμα της Alvarez and Marshal που επέλεξε ο διευθύνων σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για τον οικονομικό έλεγχο της εταιρείας στην Ασία  ενώ να σημειωθεί τη διαδικασία του ελέγχου την επέβαλλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.  
Όμως αν δεν υπήρχε το πόρισμα της Alvarez and Marshal δεν θα ήταν σε θέση οι εισαγγελείς Αρχές να  προχωρούσαν στη σύνταξη του βουλεύματος το οποίο αποτελεί το πρώτο κατηγορητήριο κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου και οδήγησε στο μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών.
Άρα η τιμή και υπόληψη της χώρας στηρίχθηκε αποκλειστικά στην Alvarez and Marshal.
Το αμερικανικό γραφείο συμβούλων αναφέρει στο πόρισμα για εικονικές συναλλαγές και περιγράφει ότι η πρακτική αυτή υιοθετήθηκε μεταξύ του 2001 και του 2015 (στην οποία υπάλληλοι του FF Group ASIA αναφέρονταν ως «Merry GoRound» (Γύρω – Γύρω όλοι).  
Συμπέρασμα αυτή είναι η Ελλάδα «Merry Go Round - ευτυχισμένος γύρος ή γύρω - γύρω  όλοι.
Στην περίπτωση της Folli – Follie όλη τη δύσκολη δουλειά την έκανε το αμερικανικό  γραφείο Alvarez and Marshal.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Η ελληνική νομοθεσία είναι επαρκής για τις Ανώνυμες Εταιρείας και πως προστατεύει τους επενδυτές των εισηγμένων εταιρειών και γενικότερα τους μετόχους της μειοψηφίας;
Εύλογα τίθεται το ερώτημα γιατί τόσα χρόνια δεν αποκαλύφθηκε ότι η Folli - Follie μαγείρευε τους ισολογισμούς της. Η ελληνική νομοθεσία μάλλον είναι εργαλείο -  ασυλίας για τους ανθρώπους της επιχειρηματικής κοινότητας που θέλουν να εξαπατούν τους επενδυτές.
Το νομοθετικό πλαίσιο πιθανόν δίνει περιθώρια να ξεγλιστρούν όσοι πέφτουν σε παραπτώματα.
Στο βούλευμα αναγράφονται  εγκληματικές δραστηριότητες και πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα αλλά οι δικαστικές Αρχές  δεν ήταν σε θέση προς το παρόν να  απαγορεύσουν την έξοδο των εμπλεκόμενων  από τη χώρα ή να διαταχθεί η σύλληψη όσων ενέχονται στο σκάνδαλο.
Τι θα συμβεί αν ο Δημήτρης η Καίτη και ο Τζώρτζης  Κουτσολιούτσος εγκαταλείψουν  τη χώρα και αύριο επιλέξουν  να εγκατασταθούν σε μία άλλη χώρα;
Πόσο πιθανό είναι να συμβεί;
Αν συμβεί όλοι θα δείξουν τις Δικαστικές  Αρχές και όχι το νομοθέτη που δίνει χρόνο στους παραβάτες να προστατευθούν;
Εν κατακλείδι η τιμή και η υπόληψη της κρατικής μηχανής βασίστηκε στην αμερικανική ιδιωτική πρωτοβουλία που λειτουργεί με διεθνείς κανόνες και τους σέβεται.
Όσο για την κρατική μηχανή είναι γύρω  - γύρω όλοι και την ίδια  στιγμή κάποιοι περιμένουν επενδύσεις  και  επενδυτές!

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης