Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας
Τζανκόπουλος: Η πορεία της χώρας προς την κανονικότητα είναι πλέον σαφής
Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με άξονα τη δίκαιη ανάπτυξη και με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας, περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργήρων - Καματερού, με θέμα «Στην Ελλάδα τώρα μπορούμε να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη».
Με δεδομένη την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και τους βαθμούς ελευθερίας που αποκτά η κυβέρνηση, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως ξεκινά μια «περίοδος όπου μπορεί να ανοίξει η συζήτηση με την κοινωνία» προσθέτοντας με νόημα πως «είναι μια περίοδος που κρίνονται οι πολιτικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια» καθιστώντας σαφές τον ιδεολογικό διαχωρισμό κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η πορεία της χώρας προς την κανονικότητα είναι πλέον σαφής» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υπουργός Επικρατείας και προχώρησε σε μια αναλυτική καταγραφή των οικονομικών μεγεθών, όπως αποτυπώνονται τα τελευταία 3,5 χρόνια.
Ενδεικτικά, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε τη σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας, η οποία είχε αναρριχηθεί στο 27% όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, και σήμερα έχει μειωθεί στο 19%, με τις νέες θέσεις εργασίας στην πλειοψηφία τους να αφορούν πλήρη απασχόληση.
Σε αυτό το σημείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Ξεκαθάρισε πάντως, πως η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και παραμένει προσηλωμένη στην περαιτέρω αποκλιμάκωση των ποσοστών της ανεργίας.
Αναφορικά με τα αναπτυξιακά μεγέθη, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως το 2017, ο ρυθμός ανάπτυξης έκλεισε στο 1,7% ενώ του 2018 αναμένεται να ξεπεράσει το 2%.
Οι δε θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, καταδεικνύουν την εξυγιαντική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Στη θετική πορεία των οικονομικών της ελληνικής οικονομίας συνέβαλε και η ρύθμιση του χρέους - μια επίπονη προσπάθεια, η οποία, όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, έγινε «έχοντας διαρκώς στο μυαλό μας τη μέριμνα για την κοινωνική πλειοψηφία».
Σταχυολογώντας τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τις κοινωνικές ομάδες, ευάλωτες και μη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε τις ουσιαστικές τομές όπως η δωρεάν υγεία για όλους - περισσότεροι από 2 εκ.πολίτες απέκτησαν πρόσβαση στο ΕΣΥ - η ασπίδα προστασίας για τους πλέον αδύναμους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης αλλά και οι παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
«Το δικό μας πρόγραμμα είναι η δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο την εργασία, σε αντίθεση με τη ΝΔ και τους νεοφιλελεύθερους στόχους της για ανάπτυξη μέσα από την υποτίμηση της εργασίας» είπε στην ομιλία του ο κ. Τζανακόπουλος, υπενθυμίζοντας τα όσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ για τη σχέση επενδύσεων- εργοδοτών.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως η «συνταγή» που προωθεί και εκφράζει τον κ. Μητσοτάκη, απέτυχε όπου εφαρμόστηκε, όπως έδειξε και το μοντέλο Θάτσερ, αλλά και πρόσφατα στην Αργεντινή, εκείνο του Μαουρίσιο Μάκρ,ι που οδήγησε τη χώρα του εκ νέου στην αγκαλιά του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης