Ταϊβάν: Aναγγέλλει μέτρα ενίσχυσης της εθνικής ασφάλειας μπροστά στην εντεινόμενη πίεση της Κίνας

Ταϊβάν: Aναγγέλλει μέτρα ενίσχυσης της εθνικής ασφάλειας μπροστά στην εντεινόμενη πίεση της Κίνας
Η πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen διεμήνυσε σήμερα (10/10) ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα υπεράσπισης της εθνικής ασφάλειας
Η πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen διεμήνυσε σήμερα (10/10) ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα υπεράσπισης της εθνικής ασφάλειας και ότι η κυβέρνησή της δεν θα υποταχθεί στην Κίνα παρά τις κατασταλτικές, όπως τις χαρακτήρισε, προσπάθειες του Πεκίνου, που θεωρεί πάντα τη νήσο κινεζική επαρχία.
Στην ομιλία της για την εθνική εορτή της Ταϊβάν, αφού ανέφερε ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί η εθνική κυριαρχία της νήσου, η πρόεδρος Τσάι διεμήνυσε ότι η Ταϊπέι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να εμποδίσει επεμβάσεις άλλων κρατών στα εσωτερικά της.
Η πρόεδρος της Ταϊβάν έκρινε επιπλέον ότι η ολοένα εντεινόμενη πίεση που ασκεί η Κίνα στη νήσο θέτει υπό αμφισβήτηση το status quo στο Στενό της Φορμόζας, πάντως σημείωσε ότι η κυβέρνησή της δεν θα κάνει ριψοκίνδυνες κινήσεις που θα προκαλούσαν το Πεκίνο.
Το Πεκίνο, που θεωρεί την Ταϊβάν αποσκιρτήσασα επαρχία προορισμένη να επιστρέψει στην ενιαία Κίνα, κλιμάκωσε το τελευταίο διάστημα την πίεση που ασκεί από στρατιωτική και διπλωματική σκοπιά στην Ταϊπέι.
Η Ταϊβάν έχασε τους τελευταίους μήνες τρεις συμμάχους της, που διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις μαζί της κι αναγνώρισαν την Κίνα, ενώ το Πεκίνο έστειλε βομβαρδιστικά και μαχητικά να συμμετάσχουν σε ευρείας κλίμακας γυμνάσια περικυκλώνοντας τη νήσο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS