Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε τελικό στάδιο η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» - Στις 15/10 οι δεσμευτικές προσφορές

Σε τελικό στάδιο η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» - Στις 15/10 οι δεσμευτικές προσφορές
Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν, καθώς τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να κατατεθούν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.
Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν, καθώς τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να κατατεθούν οι προσφορές.
Όπως διαμηνύουν στελέχη του νοσοκομείου η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μόνον εφόσον πληρούνται οι αυστηρές προϋποθέσεις που έχει θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στον σύμβουλο πώλησης” και οι οποίες περιλαμβάνουν “την κατάθεση ανταγωνιστικών προσφορών εντός εύλογου τιμήματος και τη συνακόλουθη έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.
Σε διαφορετική περίπτωση, ο διαγωνισμός ενδέχεται να κηρυχθεί άγονος.
Αναμεσα στους ενδιαφερόμενους είναι το Ιδρυμα Ωνάση (που λειτουργεί για λογαριασμό του Δημοσίου), η Farallon (έχει εξαγοράσει τα δάνεια τς Euromedica) αλλά και το κρατικό επενδυτικό fund από το Άμπου Ντάμπι, Μubadala Investment Company, το οποίο συμμετέχει στο σχήμα που έχει επενδύσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης και το οποίο ακούγεται ότι έχει δώσει την υψηλότερη προσφορά περί τα 80 με 85 εκατ. ευρώ.  
Ενόψει της επικείμενης περαιτέρω μεταβίβασης του «Ερρίκος Ντυνάν», το σωματείο των εργαζομένων δηλώνει ότι πάγια και κυρίαρχη θέση του αποτελούσε πάντα η υπεράσπιση του κοινωφελούς χαρακτήρα του νοσοκομείου υπό τον έλεγχο και εποπτεία του Δημοσίου και του υπουργείου Υγείας.
Επίσης, «διαμηνύει πως αυτό που αξιώνει σε κάθε τυχόν και με οποιοδήποτε τρόπο τελεσθείσα μεταβίβαση είναι να εφαρμοστεί το κοινοτικό και εθνικό πλαίσιο που προβλέπει αυτοδίκαιη μεταβίβαση των εργασιακών σχέσεων με τους ισχύοντες όρους αμοιβής και εργασίας και να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος».
τΟ νοσοκομείο που έπαψε να αποτελεί κοινωφελές ίδρυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πλέον λειτουργεί ως ιδιωτική κλινική υπό την επωνυμία “Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center” αποκτήθηκε, μέσω πλειστηριασμού, από την εταιρεία ειδικού σκοπού ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο πλειστηριασμός του ακινήτου, όπως επίσης και της άδειας λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς (Η Πειραιώς ήταν ο βασικός πιστωτής του «Ντυνάν» με δάνεια ύψους 90 εκατ. ευρώ), στην οποία περιήλθε το νοσοκομείο λόγω οφειλών, είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2014, όπου ελλείψει άλλων υποψήφιων αγοραστών, το νοσοκομείο περιήλθε στην εταιρεία ειδικού σκοπού και θυγατρική της τράπεζας ΗΜΙΘΕΑ έναντι 115 εκατ. ευρώ.
Κατά την περίοδο της μεταβίβασης το Ερρίκος Ντυνάν χρωστούσε σε προμηθευτές, ασφαλιστικά, ταμεία, ΔΕΚΟ, και εργαζόμενους περί τα 100 εκατ. ευρώ.
Όταν το νοσοκομείο αποκτήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε ένα εκτενές πρόγραμμα αναδιοργάνωσης.
Οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν, οι προμηθευτές εξοφλήθηκαν και πλέον η πληρότητα στο νοσοκομείο ξεπερνά το 60%.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης