Η άποψη του Στουρνάρα για την αγορά δεν είχε αξία – Του επιβλήθηκε να κάνει μια δήλωση που δεν ήθελε

Η άποψη του Στουρνάρα για την αγορά δεν είχε αξία – Του επιβλήθηκε να κάνει μια δήλωση που δεν ήθελε
Ο Γιάννης Στουρνάρας με δική του υπαιτιότητα έχει προκαλέσει όλη αυτή την ομιχλώδη και συγκρουσιακή κατάσταση.
Οι αγορές δεν πειθαρχούν στον Στουρνάρα στον διοικητή της ΤτΕ αυτό ήταν το μήνυμα της άκρως ενδιαφέρουσας συνεδρίασης στις 10 Οκτωβρίου 2018 στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Η «παρέμβαση» του Στουρνάρα στις 10 Οκτωβρίου κατόπιν εορτής, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, ήταν κρυμμένη σε ένα άλλο θέμα του ELA και όπως προκύπτει δεν την έκανε με δική του πρωτοβουλία.
Επιβλήθηκε στον Στουρνάρα από συγκεκριμένο κέντρο εξουσίας να κάνει την δήλωση ότι οι τράπεζες επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες.
Ο Γιάννης Στουρνάρας με δική του υπαιτιότητα έχει προκαλέσει όλη αυτή την ομιχλώδη και συγκρουσιακή κατάσταση.
Ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται ως ο μέγας σωτήρας του έθνους που η μισή ΝΔ η καραμανλική τον κατηγορεί και η σαμαρική επειδή αυτή τον διόρισε τον υποστηρίζει.
Όμως ο Στουρνάρας από πρώην κομμουνιστής βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ – και ας μην θυμηθούμε τι έλεγε για την ΝΔ –
Το ΠΑΣΟΚ τον έχει αποκηρύξει, ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχει βάλει στο στόχαστρο.
Για να καταλήξουμε ο Στουρνάρας δεν θα αναλάβει κανένα υπουργείο, ούτε θα ανανεωθεί η θητεία του στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ποια θα είναι η εξέλιξη θα αναλυθεί άλλη στιγμή.
Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι αυτός που επιχείρησε να στιγματίσει ανθρώπους και δαιμονοποίησε άλλους με την στάση του.
Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι αυτός που στοχοποίησε ξεδιάντροπα χωρίς αιδώ κορυφαίους έλληνες τραπεζίτες.
Άλλη στιγμή θα γράψουμε τι έχει κάνει και τι έχει πει για κορυφαίους έλληνες τραπεζίτες όπως ο Σάλλας, ο Καραμούζης και άλλοι.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν αυτός που ενεπλάκη όσο κανείς ακόμη και στο ποιες θα είναι οι διοικήσεις των τραπεζών.
Για τα περί εταιρικής διακυβέρνησης στην ΤτΕ δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο, πρόκειται για Βυζάντιο όπου ο ένας κατηγορεί τον άλλο.
Η ΤτΕ ήταν μια σεβάσμια θεσμική αρχή, όταν όμως η εικόνα της ΤτΕ διαμορφώνεται με βάση τις δημόσιες σχέσεις του διοικητή τότε δεν μιλάμε για θεσμό αλλά για μια προσωποκεντρική εποπτική αρχή της ίντριγκας, των διαρροών, των SMS…
Η κριτική είναι απόρροια πράξεων.
Κάποιοι λένε – προφανώς αυτοί είναι τελείως άσχετοι με το banking ή την λειτουργία του – ότι ο Στουρνάρας είχε θετικό ρόλο στο σύστημα.
Μπορεί να απαντήσει κανείς πως εξηγείται εν έτει 2018 πως οι τράπεζες αξίζουν όλες μαζί 4,8 δισεκ. ενώ έχουν περιουσία 235 δισεκ. ευρώ;
Υπάρχουν απαντήσεις που τις γνωρίζει ο Στουρνάρας αλλά προφανώς με τόσες δημόσιες σχέσεις που να βρει χρόνο για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS