Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Η Ιταλία είναι «λεπτό» θέμα - Δεν θέλουμε κρίση αλλά το χρέος της πρέπει να μειωθεί

Moscovici: Η Ιταλία είναι «λεπτό» θέμα - Δεν θέλουμε κρίση αλλά το χρέος της πρέπει να μειωθεί
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, δήλωσε ότι αν και κανείς δεν θέλει μια κρίση στην Ιταλία, πρέπει να διασφαλιστεί ότι το χρέος της θα μειωθεί
Νέο μήνυμα προς την Ιταλία έστειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, επισημαίνοντας μεν ότι κανείς δεν θέλει μια κρίση στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα μειωθεί το χρέος ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα στην ευρωζώνη.
«Θέλουμε να αποφύγουμε μια κρίση με την Ιταλία... αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να διασφαλίσουμε, απόλυτα, τη μείωση του ιταλικού χρέους και τη σταθερότητα στην ευρωζώνη» δήλωσε στο CNBC.
Σημειώνεται ότι το ιταλικό χρέος διαμορφώνεται στο 130% του ΑΕΠ (ήτοι 2,3 τρισ. ευρώ).
Όπως σχολιάζει το CNBC, υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι η πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης για αύξηση των δαπανών -και κατά συνέπεια του χρέους- προκαλέσει ακόμα μία κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
«Αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι είναι ένα λεπτό θέμα» πρόσθεσε ο Moscovici.
Λίγη ώρα αργότερα σε νέες του δηλώσεις, ο Moscovici επεσήμανε ότι το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας είναι το πως θα ενισχυθεί η παραγωγικότητα της.
«Είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να μειώσει το χρέος της.
Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την ιταλική κυβέρνηση ως προς τους κανόνες του προϋπολογισμού» τόνισε.
Αναφερόμενος συνολικά στην ευρωπαϊκή οικονομία, ο Moscovici δήλωσε ότι «η συνολική εικόνα είναι ότι ο κόσμος και η ευρωπαϊκή οικονομία είναι σε στέρεες βάσεις», ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη χρειάζεται μεταρρύθμιση μεγάλης διάρκειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης