Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Ψυχραιμία... Όχι δράματα με μια πτώση της Wall Street

tags :
Standard Chartered: Ψυχραιμία... Όχι δράματα με μια πτώση της Wall Street
"Πρέπει να ξεκινήσουμε να συνειδητοποιούμε ότι ορισμένες εκτιμήσεις ήταν υπερβολικές", αναφέρει ο πρόεδρος της Standard Chartered
Ψυχραιμία... σύστησε ο πρόεδρος της Standard Chartered, με αφορμή την πρόσφατη μεγάλη πτώση της Wall Street.
"Δεν πρέπει να αντιδράσουμε υπερβολικά στις κινήσεις της αγοράς, ακόμη κι αν αυτές οι κινήσεις είναι αρκετά μεγάλες", δήλωσε ο José Viñals.
Ο ίδιος σύστησε στους επενδυτές «να απο-δραματοποιήσουν την κατάσταση», προτρέποντας τους να «θυμούνται την πορεία της αγοράς τα τελευταία χρόνια».
"Πρέπει να ξεκινήσουμε να συνειδητοποιούμε ότι ορισμένες εκτιμήσεις ήταν υπερβολικές", είπε.
"Σε ένα πλαίσιο όπου τα επιτόκια ανεβαίνουν και οι προοπτικές ανάπτυξης αναθεωρούνται σημαντικά προς τα κάτω", πρόσθεσε, "δεν αποκλείεται να δούμε μια αναπροσαρμογή της αγοράς".
Εντούτοις, ανέφερε ο Viñals, οι παγκόσμια οικονομία "εξακολουθεί να αναπτύσσεται έντονα", μαζί με τις προσδοκίες και τις προβλέψεις ότι επρόκειτο να «διατηρήσει καλούς ρυθμούς» για το τρέχον και το επόμενο έτος.
Ερωτηθείς αν ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου είχε κάποια επίδραση στην επιχειρηματική δραστηριότητα της τράπεζας, ο Viñals δήλωσε: «Φυσικά, αυτή η εμπορική σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας έχει κάποιο είδος επιρροής από την άποψη της εμπιστοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης