Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η World Bank προειδοποιεί: Χρέος και εμπόριο συνθέτουν μια πολύ προβληματική εικόνα

Η World Bank προειδοποιεί: Χρέος και εμπόριο συνθέτουν μια πολύ προβληματική εικόνα
Ο πρόεδρος της World Bank εκφράζει την ανησυχία του για τις εμπορικές εντάσεις αλλά και το γεγονός ότι έχει αυξηθεί το χρέος χωρών χαμηλού εισοδήματος
Το εμπόριο είναι σημαντικό για τους φτωχούς…
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της World Bank, Jim Yong Kim, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας αλλά και των υψηλών επιπέδων του χρέους στις χώρες χαμηλού εισοδήματος.
Ο ίδιος μιλώντας στο CNBC επισημαίνει ότι το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει είναι πως το εμπόριο είναι κρίσιμο ζήτημα.
«Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το εμπόριο είναι κρίσιμο ένα θέλουμε να εξαλείψουμε την ακραία φτώχεια.
Το στοιχείο είναι απλό: είμαστε εδώ για να βάλουμε ένα τέλος στη φτώχεια, το εμπόριο είναι σημαντικό γι' αυτό» δήλωσε.
Ωστόσο, επί του παρόντος, υπάρχουν κίνδυνοι από την υποχώρηση του εμπορίου αλλά και από το γεγονός ότι αυξάνεται το χρέος σε πολλές χώρες χαμηλού εισοδήματος.
«Ανησυχούμε για τις εμπορικές εντάσεις, ανησυχούμε για το γεγονός ότι πολλές, πολλές χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν αυξήσει το χρέος τους.
Είναι μια προβληματική εικόνα» πρόσθεσε.
Από την άλλη πλευρά, όπως πρόσθεσε «το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε είναι: ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε για οποιεσδήποτε εμπορικές εντάσεις μπορούν να προκύψουν.
Προετοιμάζουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες που βρίσκονται εν μέσω μιας προσπάθειας να καταλάβουν τι θα να συμβεί σε εκείνες τις εμπορικές εντάσεις».
Αυτό που πρέπει να κάνουν αυτές οι χώρες είναι πολύ σαφές: «πρέπει να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους, πρέπει να έχουν αποτελεσματική νομισματική πολιτική και να μην καθοδηγούν τα νομίσματα τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης