Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι επενδυτές έχουν τρομάξει - Η έξοδος από τις αγορές είναι η χειρότερη απόφαση αυτή τη στιγμή

tags :
UBS: Οι επενδυτές έχουν τρομάξει - Η έξοδος από τις αγορές είναι η χειρότερη απόφαση αυτή τη στιγμή
Ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber, προειδοποιεί ότι το χειρότερο που μπορούν να κάνουν οι επενδυτές είναι η έξοδος από τις αγορές
Την εκτίμηση ότι το χειρότερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι επενδυτές αυτή τη στιγμή είναι να πουλήσουν τις μετοχές ενώ η αγορά έχει περιθώρια ανόδου εξέφρασε ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber.
Στο πλαίσιο των ετήσιων συνεδριάσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μπαλί, ο Weber δήλωσε ότι η διάθεση των επενδυτών έχει μετατοπιστεί από το ένα άκρο στο άλλο.
«Όταν ήμουν στο Νταβός το κλίμα στην αγορά ήταν υπερβολικά αισιόδοξο.
Κοιτώντας τις αγορές αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι οι επενδυτές έχουν περάσει στην άλλη πλευρά, είναι πολύ απαισιόδοξοι» τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει η πιθανότητα για τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και κατά συνέπεια η έξοδος από τις αγορές είναι κακή ιδέα.
«Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή είναι η έξοδος από τις αγορές.
Αυτό που χρειάζεται είναι η διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου.
Οι επενδυτές θα πρέπει να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους διότι ορισμένα τμήματα της αγορά όπως οι αναδυόμενες αγορές κάνουν ισχυρότερες διορθώσεις από άλλα» είπε ο ίδιος.
Παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο κίνδυνος για εμπορικό πόλεμο είναι πραγματικός και πρόσθεσε ότι οι επενδυτές πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η ρητορική από την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο πιθανότατα θα έχει βραχυπρόθεσμη επίδραση.
«Πιστεύω ότι οι επενδυτές έχουν τρομάξει.
Πιστεύω ότι πρόκειται για υπερβολική αντίδραση σε ένα απλό πολιτικό θόρυβο, ενώ ο θόρυβος αυτός είναι πάντα βραχυπρόθεσμος» τόνισε ο Weber.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης