Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit προβλέπει ο Tony Blair

Βρετανία: Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit προβλέπει ο Tony Blair
Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit «βλέπει» ο πρώην πρωθυπουργός του της Μεγάλης Βρετανίας
Πιθανότητα 50% για ένα δεύτερο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την αποχώρηση του νησιού από την ΕΕ, προβλέπει πρώην πρωθυπουργός του της Μεγάλης Βρετανίας, Tony Blair.
«Όποιο Brexit κι αν προσφέρεται, θα φέρει μεγάλη οικονομική βλάβη», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.
«Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι πιθανό το Brexit να σταματήσει, πιστεύω πως δεν υπάρχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για όποια πρόταση κι αν φέρει η πρωθυπουργός» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως θα ήθελε τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.
Βέβαια, ο Tony Blair ανέφερε πως θα συμβούλευε τους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος να καταψηφίσουν τη συμφωνία.
Ο κ. Blair, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1999 ως το 2007, δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ καθώς διακρίνει ένα αδιέξοδο στη βρετανική πολιτική.
Έχει επανειλημμένως κάνει έκκληση για απόσυρση του Brexit απηχώντας τις απόψεις άλλων επικριτών όπως του των Emmanuel Macron και George Soros, που υποστηρίζουν ότι ακόμη και τώρα η χώρα μπορεί να αλλάξει γνώμη.
Σύμφωνα με τον κ. Blair, αν πραγματοποιηθεί το Brexit, η οικονομική αναταραχή θα είναι τέτοια που το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να πείσει τους επενδυτές ότι η χώρα είναι ο καλύτερος τόπος για επιχειρηματικές συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης