Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν πολιτικές τύπου Βενεζουέλας

Trump: Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν πολιτικές τύπου Βενεζουέλας
Ο Donald Trump επιρρίπτει στους Δημοκρατικούς νοοτροπίες ηγετών της Βενεζουέλας
Σε ένα άκρως περίεργο σχόλιο προχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, επιρρίπτοντας στους Δημοκρατικούς πως ενστερνίζονται πλέον το βενεζουελανικό μοντέλο του σοσιαλισμού.
«Η αλήθεια είναι ότι το κεντρώο Δημοκρατικό Κόμμα είναι νεκρό.
Οι νέοι Δημοκρατικοί είναι ριζοσπάστες σοσιαλιστές, οι οποίοι θέλουν να μοντελοποιήσουν την οικονομία των ΗΠΑ κατά το πρότυπο της Βενεζουέλας», έγραψε χαρακτηριστικά, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο «USA Today».
Απάντηση δόθηκε και από την «Washington Post», η οποία διαπίστωσε ότι το άρθρο βρίθει «ψευδών και δηλώσεων με σκοπό τον αποπροσαναλισμό».
«Δεν γνωρίζουμε κανέναν Δημοκρατικό ηγέτη, ο οποίος έδειξε τη Βενεζουέλα σαν οικονομικό μοντέλο».
Προφανής στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι να πολώσει τους ψηφοφόρους του εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, κατά τις οποίες η συντριπτική πλειονότητα των δημοσκοπήσεων θέλουν τους Δημοκρατικούς να κερδίζουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.
«Καθένας πολίτης χωριστά θα ζημιωθεί από μία τέτοια ριζοσπαστική στροφή στην αμερικανική κουλτούρα και ζωή.
Σχεδόν παντού όπου έχει εφαρμοστεί, ο σοσιαλισμός έχει φέρει πόνο, θλίψη και παρακμή», αναφέρει στο άρθρο του ο Donald Trump.
Στο θέμα της μετανάστευσης, χωρίς καμία απόδειξη για τα λεγόμενα του σύμφωνα με την «Guardian», ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστηρίζει ότι στόχος των Δημοκρατικών είναι «ένας σοσιαλισμός ανοιχτών συνόρων», ο οποίος θα καταστρέψει την ευημερία της χώρας.
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος επικεντρώθηκε περισσότερο σε ένα ευαίσθητο θέμα για τους Αμερικανούς προκειμένου να επιτεθεί στους Δημοκρατικούς: το Medicare, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα υγειονομικής ασφάλισης για τους ηλικιωμένους και τους άπορους.
«Το σχέδιο των Δημοκρατικών σημαίνει επί της ουσίας ότι έπειτα από μία ζωή με σκληρή δουλειά και θυσίες, οι ηλικιωμένοι δεν θα μπορούν να απολαύσουν τα προνόμια τα οποία τους υποσχέθηκαν», γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιώντας ότι η πρόταση των Δημοκρατικών θα αλλάξει ριζικά το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης