Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υπερβολικό το sell off στη Wall – Ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ

Goldman Sachs: Υπερβολικό το sell off στη Wall –  Ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ
Μη δικαιολογημένη η έντονη αντίδραση των επενδυτών με αθρόες πωλήσεις μετοχών στη Wall, εκτιμά η Goldman Sachs
Την άποψη ότι το χθεσινό (10/10) sell off στη Wall Street οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους έναντι της αμερικανικής οικονομίας, εκφράζει σε ανάλυσή της η Goldman Sachs.
Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος χρησιμοποιεί ένα νέο μοντέλο, μέσω του οποίου εξετάζει την επίδραση που έχουν τα μακροοικονομικά δεδομένα σε 28 δείκτες αναφοράς (benchmark) αρκετών επενδύσεων: μετοχές, επιτόκια, πιστώσεις, συνάλλαγμα και εμπορεύματα.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-10-11_6-18-06.jpg?itok=GoOys9mH

Όπως σημειώνει η χθεσινή διόρθωση στη Wall Street αποτελεί αποκλειστικά θέμα που αφορά την «πορεία της αμερικανικής οικονομίας», καθώς οι μετοχές που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα ήταν αυτές που συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη των ΗΠΑ και λιγότερο με τη διάθεση ή όχι ανάληψης ρίσκου.
Επιπρόσθετα η Goldman Sachs σημειώνει ότι οι επενδυτές δεν πρόσεξαν όσο έπρεπε, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, την πορεία του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου, του οποίου η απόδοση ενισχύεται ταχύτερα από του αντίστοιχου 10ετούς.
Πάντως ο όμιλος εκτιμά ότι οι χθεσινές αθρόες πωλήσεις, κυρίως αμερικανικών μετοχών, προήλθαν και από υπερβολική αντίδραση των επενδυτών, προσθέτοντας ότι η πορεία της καμπύλης των αποδόσεων του 2ετούς και του 30ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου δεν θα πρέπει να είναι τόσο «σφιχτή».

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-10-11_6-31-04.jpg?itok=O5KHGAQs


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης