Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η μεταβλητότητα σε επίπεδο κλάδων θα εξαπλωθεί στους δείκτες της Wall Street

Morgan Stanley: Η μεταβλητότητα σε επίπεδο κλάδων θα εξαπλωθεί στους δείκτες της Wall Street
Δυσοίωνη πρόβλεψη της Morgan Stanley για τη Wall Street
Η πολύ έντονη αύξηση της μεταβλητότητας που παρατηρήθηκε μεταξύ άλλων στον τεχνολογικό κλάδο εχθές (10 Οκτωβρίου 2018), οδηγώντας σε sell-off της Wall Street, θα συνεχιστεί και θα εξαπλωθεί.
Τα παραπάνω υποστηρίζει ο Chris Metli, αναλυτής της Morgan Stanley.
Όπως σημειώνει, πλέον παρατηρείται μετά από καιρό μία αποστροφή των επενδυτών σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, όπως οι μετοχές.
Επίσης, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι μεμονωμένες μετοχές ευθύνονται για τη χθεσινή κατάρρευση, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε κλάδους που παρουσιάζεται υψηλή έκθεση των επενδυτών, με πρώτο τον τεχνολογικό.
Μάλιστα, σημειώνει, όπως φάνηκε και εχθές, πλέον η θετική συσχέτιση σε επίπεδο κλάδων και συνόλου μετοχών για τους δείκτες αυξάνεται, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον, επιφέροντας υψηλότερη μεταβλητότητα.
Τα διαγράμματα:





Η Morgan Stanley προειδοποιεί για την έλλειψη ρευστότητας, επικαλούμενη το «Hibor» του γουάν

Για την έλλειψη ρευστότητας που αρχίζει να παρατηρείται στις αγορές προειδοποιεί (9/10) η Morgan Stanley, εν μέσω νομισματικής σύσφιξης από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες -έπειτα από διοχέτευση 15 τρισεκ. δολαρίων, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Μάλιστα, η αμερικανική τράπεζα σχολιάζει πως ανάλογες συνθήκες στην αγορά παρατηρήθηκε το 1987 αλλά και το 2000, όταν και κατέρρευσε η Wall Street.
Η Morgan Stanley εστιάζει στο μηνιαίο επιτόκιο CNH HIBOR (Hong Kong Inter-bank Offered Rate, για το νόμισμα γουάν), το οποίο εκτοξεύθηκε σήμερα (9/10) στο 7,13%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο 2017.
Την ίδια στιγμή, το τριμηνιαίο αντίστοιχο επιτόκιο ενισχύθηκε στο 6%, επισημαίνεται.
Όπως αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, αιτία αποτελεί η συνεχόμενη υποτίμηση του γουάν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, η οποία και οδηγεί τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) σε υψηλότερα διατραπεζικά επιτόκια, προκειμένου να σταθεροποιηθεί το νόμισμα. «Συνεπώς, τα αυξανόμενα διατραπεζικά επιτόκια υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές έχουν αυξήσει τις προσδοκίες για την ισχύ του δολαρίου, οδηγώντας σε πιθανή πίεση της ρευστότητας.
Και ενώ η PBOC πιστεύει ότι προστατεύει το νόμισμά της, απελευθερώνει άθελα ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως η αυξανόμενη μεταβλητότητα».
Επίσης, οι αναλυτές της Morgan σημειώνουν ότι ο δείκτης ρευστότητας των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών βρίσκεται σε συνεχή υποχώρηση, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει την πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα.
«Η πιο άμεση επιβεβαίωση της αυξανόμενης έλλειψης ρευστότητας είναι ότι οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ βιώνουν εν τέλει πιέσεις, καθώς οι επενδυτές έχουν μετατοπίσει τις θέσεις τους».
Τα διαγράμματα της έκθεσης:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης