Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Mε μεγάλη αποβατική άσκηση στη Χίο συνεχίζεται η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων 2018»

tags :
Mε μεγάλη αποβατική άσκηση στη Χίο συνεχίζεται η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων 2018»
Oλοκληρώθηκε σήμερα (11/10) το μεσημέρι η μεγάλη αποβατική ενέργεια των Ελλήνων πεζοναυτών στην Χίο στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2018» που τερματίζεται αύριο με την τελική της φάση στο πεδίο βολής της Αλεξανδρούπολης
Oλοκληρώθηκε σήμερα (11/10) το μεσημέρι η μεγάλη αποβατική ενέργεια των Ελλήνων πεζοναυτών στην Χίο στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2018» που τερματίζεται αύριο με την τελική της φάση στο πεδίο βολής της Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ο Αρχηγός του, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, μετέβη στη Χίο, όπου και παρακολούθησε δραστηριότητες στο πλαίσιο της άσκησης. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.
Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων επέβησαν επί της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ».
Στο πλαίσιο της αποβατικής ενέργειας οι Έλληνες πεζοναύτες προχώρησαν σε επιχείρηση που στόχο είχε την εξουδετέρωση των εχθρικών δυνάμεων στο νησί.
Το σενάριο είχε ως εξής: Ο εχθρός είχε αποβιβαστεί τις προηγούμενες ημέρες στη Χίο και είχε καταλάβει το 40% και ενισχυόταν συνεχώς. Οι δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού αμυνόμενες είχαν καταφέρει έναντι ισχυρότερων δυνάμεων του εχθρού να κρατήσουν το 60% του νησιού. Επειδή όμως ο εχθρός συνέχιζε να ενισχύει τις δυνάμεις του κρίθηκε αναγκαία από τα επιτελεία η αποστολή των πεζοναυτών.
Η αποβατική δύναμη χτύπησε σε ακτή που ελεγχόταν από τον εχθρό στα μετόπισθεν αυτού.
Με κινήσεις διακλαδικές, δηλαδή από τους πεζοναύτες, το πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία ο εχθρός περικυκλώθηκε, επλήγει σοβαρά και εξουδετερώθηκε.
Οι πεζοναύτες συγκέντρωσαν πολύτιμα συμπεράσματα όπως και τα επιτελεία σε σχέση και με ανάγκες που υπάρχουν ως προς τον εξοπλισμό των πεζοναυτών.
Το βράδυ της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη μεγάλη νυχτερινή άσκηση στην περιοχή της Ξάνθης. Για πρώτη φορά δε η άσκηση περιλαμβάνει τη διάβαση του ποταμού Νέστου με τη συμμετοχή δύο τεθωρακισμένων ταξιαριών.
Στη δεύτερη φάση οι δυνάμεις των τεθωρακισμένων θα απλωθούν στην πεδιάδα και θα ακολουθήσει η τρίτη φάση που περιλαμβάνει βολές από τα υπερσύγχρονα άρματα LEO 2 HELL στο Πεδίο Βολής Ξάνθης.
Την Παρασκευή το πρωί είναι προγραμματισμένη η τελική φάση του «Παρμενίωνα» στο πεδίο Βολών «Αετός» στην Αλεξανδρούπολη.









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης