Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αφετηρία αντίδρασης τα τρέχοντα επίπεδα ή τα γραφήματα θα αναζητήσουν ισχυρές στηρίξεις χαμηλότερα;

tags :
Αφετηρία αντίδρασης τα τρέχοντα επίπεδα ή τα γραφήματα θα αναζητήσουν ισχυρές στηρίξεις χαμηλότερα;
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως τα περιθώρια πτώσης της αγοράς είναι μέχρι τις 600 με 580 μονάδες
Η πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων έχει δημιουργήσει μεγάλες ανησυχίες σε πολλούς επενδυτές.
Αρχικά η διάσπαση των 700 μονάδες και στη συνέχεια η πτώση κάτω από τις 650 μονάδες με μεγάλο όγκο λόγω πωλήσεων ξένων στις τράπεζες, δημιούργησε σενάρια διάλυσης στο ΧΑ.
Η κακή εικόνα που είχε τεχνικά το ΧΑ και συγκεκριμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης εδώ και καιρό έκανε κάποιους αναλυτές εξαιρετικά απαισιόδοξους και τόνιζαν και μέσα από το Bankingnews την ανάγκη διακράτησης ρευστότητας και τήρηση στάσης αναμονής.
Μάλιστα οι φόβοι από μία πιθανή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων άνω του 3% στις αγορές ομολόγων η οποία τεχνικά φαινόταν πιθανή, του εμπορικού πολέμου και των δημοσιονομικών της Ιταλίας, , ήταν λόγοι υιοθέτησης συντηρητικής στάσης.
Το ερώτημα τώρα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα;
Συνεχίζουν να έχουν απαισιόδοξη στάση ή η εικόνα διάλυσης που έχουν τα γραφήματα είναι ευκαιρία για τοποθετήσεις προκειμένου να μην κρεμάσουν περαιτέρω;
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η πτώση του γενικού δείκτη θα μπορούσε να σταματήσει στις 600-580 μονάδες, αλλά για κάποιες μετοχές οι τοποθετήσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τα τρέχοντα επίπεδα.
Υπάρχουν μετοχές που βρίσκονται σε καλές στηρίξεις και άλλες που είναι λίγο υψηλότερα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ακουμπήσουν τις στηρίξεις αυτές, σημειώνουν στελέχη της αγοράς.
Για παράδειγμα η μετοχή του ΟΤΕ θα μπορούσε να υποχωρήσει μέχρι τα 9-9,10 ευρώ και του ΟΠΑΠ μέχρι τα 8 ευρώ ή 7,80 ευρώ.
Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΠΑΠ σήμερα (12/10) διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.
Η ΕΧΑΕ θα μπορούσε να δει τα 3,80 ευρώ και η Lamda τα 5,40 ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ στα 5 ευρώ προτείνεται από αναλυτές και η Κρι-Κρι στα τρέχοντα ή και λίγο χαμηλότερα επίπεδα.  
Από τράπεζες θα έβλεπαν με θετικό μάτι την Eurobank γύρω από τα 0,50 ευρώ αν και όπως σημειώνουν οι τράπεζες δεν είναι στις κορυφαίες τους επιλογές και έχουν μεγαλύτερο ρίσκο.
Η τρέχουσα τιμή του Τιτάνα είναι επίσης ελκυστική, σύμφωνα πάντα με την τεχνική ανάλυση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης