Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Αναγκαίο να δούμε αν η Ιταλία θα αναθεωρήσει τους δημοσιονομικούς της στόχους

DBRS: Αναγκαίο να δούμε αν η Ιταλία θα αναθεωρήσει τους δημοσιονομικούς της στόχους
Είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε εάν οι πιθανές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κομισιόν και της ιταλικής κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων, δήλωσε στέλεχος της DBRS
Την ανάγκη να διαπιστωθεί εάν οι διαπραγματεύσεις της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα δημοσιονομικά της σχέδια θα οδηγήσουν σε μια αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων της Ρώμης, τόνισε σήμερα στέλεχος του οίκου αξιολόγησης DBRS.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Carlo Capuano της DBRS δήλωσε ότι είναι «θετικό» το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε μειώσει τους αρχικούς στόχους για το έλλειμμα του 2020 και του 2021.
Όπως είπε, εάν επιτευχθούν, οι αναθεωρήσεις αυτές «θα διατηρήσουν το δημόσιο χρέος σε φθίνουσα τροχιά, αν δεν επιδεινωθούν όλα τα υπόλοιπα οικονομικά μεγέθη, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ανάπτυξης και του κόστους δανεισμού».
«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε εάν οι πιθανές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ιταλικής κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων», δήλωσε ο Capuano.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης