Κατά ενός δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία από το Ην. Βασίλειο, το 56% των Σκωτσέζων

Κατά ενός δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία από το Ην. Βασίλειο, το 56% των Σκωτσέζων
Κατά ενός δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία η πλειοψηφία των Σκωτσέζων
Ενάντια στο ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τάσσεται το 56% των πολιτών της χώρας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε (μεταξύ 28/9 και 4/10, 2018) η Panelbase.
Σε αντίθετο κλίμα, το υπόλοιπο 44% επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Υπενθυμίζεται πως, στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου 2014, για το ίδιο ζήτημα, το «Όχι» υπερίσχυσε, με ποσοστό 55,3%.
Πριν από δύο ημέρες, η πρωθυπουργός Nicola Sturgeon υποστήριξε πως η μόνη λύση στο πρόβλημα του Brexit για τη Σκωτία, είναι να αποσχισθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η κα Sturgeon τόνισε ότι η «περιφρόνηση» που έχει δείξει μέχρι στιγμής η βρετανική κυβέρνηση στη Σκωτία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit αποδεικνύουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μια ένωση ίσων.
«Το Brexit είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τη Σκωτία», δήλωσε στο συνέδριο του SNP, τονίζοντας ότι το Brexit κατέστησε ακόμη περισσότερο εμφανές ότι το μέλλον της Σκωτίας δεν βρίσκεται στα δικά της χέρια επειδή θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς τη δική της θέληση.
«Η μόνη λύση σε αυτό είναι να γίνουμε μια ανεξάρτητη χώρα», τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι ολοένα και περισσότερο βέβαιη ότι αυτό θα συμβεί.
Η Nicola Sturgeon κάλεσε τους υποστηρικτές της να είναι υπομονετικοί για να κερδίσουν καινούργιους οπαδούς της ανεξαρτησίας.
Όπως είπε, θα αποφασίσει για μια νέα πρωτοβουλία για απόσχιση μόλις αποσαφηνιστούν οι όροι του Brexit.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS