Τελευταία Νέα
Διεθνή

NBC: Μυστική συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για απελευθέρωση του πάστορα Brunson τις επόμενες ημέρες

NBC: Μυστική συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για απελευθέρωση του πάστορα Brunson τις επόμενες ημέρες
Μυστική συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για απελευθέρωση του πάστορα Brunson
Ουάσιγκτον και τουρκική κυβέρνηση προχώρησαν σε μυστική συμφωνία για απελευθέρωση του πάστορα Andrew Brunson τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως μεταδίδει το κανάλι NBC, επικαλούμενο πηγές.
Στον απόηχο της είδησης, στις 20:55, η τουρκική λίρα καταγράφει άνοδο 2% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με την ισοτιμία να υποχωρεί κάτω από τις 6 λίρες.



Νωρίτερα σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2018, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ανέφερε πως η απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα θα αποτελούσε σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας.
«Αυτό είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουν, αυτή είναι η ανθρωπιστική απόφαση που πρέπει να λάβει η Τουρκία.
Έχω μεγάλες ελπίδες ότι πριν περάσει πολύς καιρός, τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ» υποστήριξε ο Brunson κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ετήσιο δείπνο του Ισραηλιτικού Ινστιτούτου για την Εθνική Ασφάλεια της Αμερικής (JINSA) στην Ουάσιγκτον.
Σημειώνεται πως αύριο Παρασκευή 12/10, το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο θα έχει μια ακόμα ακροαματική διαδικασία για τον πάστορα.
Η υπόθεση είναι ένα από τα ζητήματα που πυροδότησαν τη διπλωματική κρίση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον Brunson για σχέσεις με κούρδους αυτονομιστές αντάρτες, με το θρησκευτικό τάγμα του F. Gullen, που η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, καθώς και για κατασκοπεία.
Ο Andrew Brunson, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 35 ετών εάν κριθεί ένοχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης