Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρόστιμα στις τράπεζες από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Πρόστιμα στις τράπεζες από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
Τα πρόστιμα μπορεί να ξεπεράσουν τα 60.000 ευρώ ανά τράπεζα
Υψηλά πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν σε όλες τις συστημικές τράπεζες από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, φθάνοντας μάλιστα το ανώτατο  όριο των προστίμων που να σημειωθεί ξεπερνά τις 60.000 ευρώ ανά τράπεζα.
Η επιβολή των προστίμων θα γίνει μετά από καταγγελίες καταναλωτών οι οποίοι πριν από τρία χρόνια έκαναν αιτήσεις στις τράπεζες για να λάβουν τη βεβαίωση οφειλών για να τις εντάξουν στο φάκελο που απαιτούσε ο νόμος Κατσέλη.
Όμως οι υπάλληλοι των τραπεζών καθυστερούσαν να τις εκδώσουν με αποτέλεσμα, οι καταναλωτές έχαναν χρόνο και ήταν εκτεθειμένοι έναντι των πιστωτών.
Αρχικά ο νομοθέτης έδινε ελάχιστο χρόνο στις τράπεζες για την έκδοση του πιστοποιητικού οφειλών που έφθανε μόλις σε 5 ημέρες.
Ο χρόνος ήταν ελάχιστος για τις τράπεζες καθώς οι αιτήσεις των καταναλωτών σε καθημερινή βάση ήταν κατά δεκάδες χιλιάδες και ήταν αδύνατο να διεκπεραιωθούν.
Ωστόσο οι καταγγελίες των δανειοληπτών έφθασαν στο τελικό τους προορισμό και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής  Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή θα εκδώσουν τις αποφάσεις τους
Το πρόβλημα του χρόνου έκδοσης των βεβαιώσεων οφειλών διευρύνθηκε στη συνέχεια με νέα νομοθετική διάταξη και ο χρόνος προσδιορίστηκε πλέον σε 30 ημέρες για τις τράπεζες
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες  πολύ σύντομα θα κληθούν να απαντήσουν και στις χρεώσεις που βάζουν στους πελάτες τους και σε κάποιες περιπτώσεις θα επιβληθούν νέα πρόστιμα.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@banklingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης