Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ισχυρή πτώση στη Wall, λόγω φόβου αύξησης των επιτοκίων και δασμών - Απώλειες -2,13% για Dow Jones και -2,05% για S&P 500

tags :
Νέα ισχυρή πτώση στη Wall, λόγω φόβου αύξησης των επιτοκίων και δασμών - Απώλειες -2,13% για Dow Jones και -2,05% για S&P 500
Ξεπερνούν τις 1.300 μονάδες οι απώλειες για τον Dow Jones σε δύο συνεδριάσεις
(upd5) Νέες ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street μετά το επιθετικό sell off στις 10 Οκτωβρίου 2018.
Και στις 11 Οκτωβρίου ενώ η Wall εμφάνισε αρχικά έντονη μεταβλητότητα οι χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες έως -2,13%.
Μόνο σε δύο συενδριάσεις ο Dwo Jones έχει χάσει πάνω από 1300 μονάδες.
Το εκτεταμένο sell off της Τετάρτης 10/10 τρόμαξε αρκετά τους επενδυτές όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε διεθνές επίπεδο, αν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ φαίνεται ότι μείωσαν τις ανησυχίες αναφορικά με την εφαρμογή «επιθετικής» νομισματικής πολιτικής από τη Fed.
Ταυτόχρονα η Fed βρέθηκε, εκ νέου, στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «τρελή» τη διοίκησή της και να τονίσει ότι είναι απόλυτα απογοητευμένος από τον επικεφαλής της Fed, J. Powell, αν και δεν έχει καμία πρόθεση να τον διώξει από τη θέση του.
Σε ό,τι αφορά την πορεία των τριών βασικών δεικτών ο Dow Jones σημείωσε απώλειες της τάξης του -2,13% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 25.052 μονάδων.
Σε δύο συνεδριάσεις ο δείκτης των blue chips έχει εμφανίσει πτώση που ξεπερνά τις 1.300 μονάδες.
Απώλειες -2,05% για τον S&P 500 στις 2.728 μονάδες, ενώ 1,25% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 7.329 μονάδες.




Ειδικότερα, επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) σημείωσε άνοδο 0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,2% του Αυγούστου.
Στους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο, ο CPI αυξήθηκε κατά 2,3%, σημειώνοντας σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 2,7% τον Αύγουστο.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,1% για δεύτερο συνεχόμενη μήνα, έναντι αύξησης 0,2% που είχε σημειώσει τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Σε ετήσια βάση, ο δομικός CPI σημείωσε αύξηση 2,2%.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση του CPI και του δομικού CPI κατά 0,2% για τον Σεπτέμβριο.
Η πρόσφατη άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχει ασκήσει πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές τις τελευταίες ημέρες.
Οι αποδόσεις κινούνται πτωτικά σήμερα, με εκείνη του 10ετούς να σημειώνει πτώση 2,8 μονάδων βάσης στο 3,135%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης