Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να μειώσουν τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία για την υπόθεση Khashoggi

Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να μειώσουν τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία για την υπόθεση Khashoggi
Ο πρόεδρος D. Trump κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πρόθεση να μειώσει τις πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία
Ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump δήλωσε ότι περιμένει να μάθει περισσότερα για το τι απέγινε ο δημοσιογράφος Jamal Khashoggi, αλλά ήδη κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πρόθεση να μειώσει τις πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία.
Οι Σαουδάραβες "δαπανούν 110 δισ. δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό και πράγματα που δημιουργούν θέσεις εργασίας…σε αυτή τη χώρα".
"Δεν μου αρέσει η ιδέα να τερματιστεί μια επένδυση 110 δισ. δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες", είπε στους δημοσιογράφους ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
"Ξέρετε τι πρόκειται να κάνουν, θα πάρουν αυτά τα χρήματα και θα τα ξοδέψουν στη Ρωσία ή στην Κίνα, ή κάπου αλλού, πιστεύω ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι, αν αποδειχθεί το χειρότερο σενάριο όπως αυτό που φαίνεται να είναι, υπάρχουν άλλοι τρόποι να χειριστούμε την κατάσταση", πρόσθεσε.
Σε ερώτηση αν η εξαφάνιση του Khashoggi μπορεί να υποσκάψει τις σχέσεις Ουάσινγκτον-Ριάντ, ο Trumpαπάντησε ότι πρώτα πρέπει "να μάθουμε τι συνέβη".
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ B. Korker προειδοποίησε με επιβολή κυρώσεων σε "ανώτατους αξιωματούχους" της σαουδαραβικής κυβέρνησης αν αποδειχθεί ότι το Ριάντ βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση και τον εικαζόμενο θάνατο του Khashoggi.
Ωστόσο, είπε ότι οι πωλήσεις στη Σαουδική Αραβία δεν θα τεθούν στο Κογκρέσο σε αυτό το στάδιο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS