Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν με κυρώσεις την Σ. Αραβία για την εξαφάνιση του Khashoggi

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν με κυρώσεις την Σ. Αραβία για την εξαφάνιση του Khashoggi
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν με κυρώσεις την Σ. Αραβία
Με επιβολή κυρώσεων σε «ανώτατους αξιωματούχους» της σαουδαραβικής κυβέρνησης, αν αποδειχθεί ότι το Ριάντ βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση και τον εικαζόμενο θάνατο του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Bob Corker.
«Αν αποδειχθεί αυτό που όλοι πιστεύουμε σήμερα, αλλά δεν ξέρουμε, θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στα ανώτατα κλιμάκια», είπε στους δημοσιογράφους, στο Καπιτώλιο.
Επισημαίνεται πως Τούρκοι ερευνητές είναι έτοιμοι να μπουν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου εθεάθη να μπαίνει τελευταία φορά ο δημοσιογράφος.
Επίσης, η Τουρκία δέχτηκε πρόταση της Σαουδικής Αραβίας να συγκροτήσουν μια κοινή ομάδα εργασίας για να ερευνήσουν την υπόθεση του αγνοούμενου Σαουδάραβα δημοσιογράφου.
Την δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να εμποδίσει σαουδαραβικές επενδύσεις στις ΗΠΑ εξαιτίας της υπόθεσης του αγνοούμενου Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης