Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Σε διαθεσιμότητα 635 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας – Ερευνώνται για σχέσεις με τρομοκρατία

Τουρκία: Σε διαθεσιμότητα 635 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας – Ερευνώνται για σχέσεις με τρομοκρατία
Η απόφαση θεωρείται προσωρινή
Σε διαθεσιμότητα έθεσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας 635 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας με την κατηγορία ότι είχαν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και ότι επιδίδονταν σε δραστηριότητες που ήγειραν απειλή για την τουρκική εθνική ασφάλεια.
Σύμφωνα με τις αρχές, 559 από αυτά τα στελέχη, που περιγράφονται ως «φύλακες χωριών» φέρονται να διατηρούσαν σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις, ενώ άλλα 76 αναφέρεται ότι ενέχονταν σε εμπορία ναρκωτικών, εμπορία ανθρώπων και λαθρεμπόριο διάφορων αγαθών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, που επικαλέστηκε ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση να τεθούν τα πρόσωπα αυτά σε διαθεσιμότητα είναι προσωρινή κι εκκρεμεί η λήψη οριστικών αποφάσεων.
Σημειώνεται ότι μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος το 2016, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα αποπέμφθηκαν ή φυλακίστηκαν στην Τουρκία για τις φερόμενες σχέσεις τους με διάφορες οργανώσεις που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές», κυρίως το κίνημα του F. Gullen.
Πάνω από 100.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν καθαιρεθεί, αποπεμφθεί, ή τεθεί σε διαθεσιμότητα διότι φέρονται να συνδέονται με την οργάνωση του Gullen. 70.000 άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στις φυλακές, ενώ πολλά ΜΜΕ και διάφορες άλλες επιχειρήσεις έχουν κλείσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης