Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ρεκόρ εξαγωγών τον Σεπτέμβριο – Σε νέο ιστορικό υψηλό το εμπορικό πλεόνασμα με ΗΠΑ

tags :
Κίνα: Ρεκόρ εξαγωγών τον Σεπτέμβριο – Σε νέο ιστορικό υψηλό το εμπορικό πλεόνασμα με ΗΠΑ
Αναμένεται νέος γύρος αντιπαραθέσεων Κίνας – ΗΠΑ
Νέο ρεκόρ εξαγωγών που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε για τον Σεπτέμβριο του 2018 η Κίνα, η οποία κατέγραψε νέο υψηλό στο εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ.
Εξέλιξη που αν μη τι άλλο αναμένεται να πυροδοτήσει έναν ακόμα γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης Πεκίνου – Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 14,5% το Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017, ποσοστό που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 8,9%.
Σημειώνεται πως τον Αύγουστο του 2018 οι εξαγωγές της Κίνας είχαν αυξηθεί κατά 9,8%.
Αντιθέτως, όπως αναφέρεται, οι εισαγωγές κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 14,3% τον Σεπτέμβριο,  χαμηλότερες από το 19,9% του Αυγούστου.
Επιπλέον, αναφέρεται πως το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έναντι των ΗΠΑ διευρύνθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό τον Σεπτέμβριο παρά την εφαρμογή των δασμών από την κυβέρνηση Trump.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας διαμορφώθηκε στα 34,13 δις δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2018 από 31,05 δις δολάρια που ήταν τον Αύγουστο.
Δεν αποκλείεται η αύξηση να οφείλεται και στο ότι εταιρείες αύξησαν τις αποστολές των εμπορευμάτων τους πριν τεθούν σε εφαρμογή οι δασμοί των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης