Αδειάζει τον Π. Καμμένο και το State Department: Υποστηρίζουμε σθεναρά τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αδειάζει τον Π. Καμμένο και το State Department: Υποστηρίζουμε σθεναρά τη Συμφωνία των Πρεσπών
Αιχμές από το State Department για τις κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου
Μετά το «άδειασμα» του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση για τα όσα πρότεινε στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό και τις στρατιωτικές βάσεις και το State Department απορρίπτει τις προτάσεις Καμμένου αφήνοντας αιχμές για τη στάση του.
Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΑΝΤ1 το State Department εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σε ερώτηση που έθεσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στoν εκπρόσωπο του State Department για το ποια είναι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης στην πρόταση Καμμένου ότι, θα πρέπει σε περίπτωση εμπλοκής της Συμφωνίας των Πρεσπών να υπάρξει ένα plan Β, δηλαδή μια αμυντική συμφωνία μεταξύ των χωρών της περιοχής (Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία) που εξασφαλίζει την ασφάλεια στην περιοχή, η αξιωματούχος τόνισε ότι «δεν ανακοινώνουμε δημόσια τις λεπτομέρειες των προσωπικών μας διπλωματικών συνομιλιών».
«Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα αυτό είναι σαφής: χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας.
Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στην πΓΔΜ να αναλάβει τη νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία» ανέφερε o εκπρόσωπος του State Department.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS