Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Δεν αμφισβητείται η συνοχή της κυβέρνησης – Το φθινόπωρο του 2019 οι εκλογές

Κουβέλης: Δεν αμφισβητείται η συνοχή της κυβέρνησης – Το φθινόπωρο του 2019 οι εκλογές
Γνωρίζουμε τη διαφορετική στάση του Π. Καμμένου για το Σκοπιανό, αλλά στα μείζονα οι υπουργοί πρέπει να εκφράζουν τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης είπε ο κ.Κουβέλης
Την θέση πως δεν αμφισβητείται η συνοχή της κυβέρνησης και ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία παραμένει αρραγής διατύπωσε ο υπ. Ναυτιλίας, Φ. Κουβέλης, ο οποίος εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 με τη λήξη της τετραετίας.
«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία παραμένει αρραγής.
Αν η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στην ελληνική Βουλή, αν ολοκληρωθούν θετικά οι διαδικασίες στην ΠΓΔΜ, θα εξασφαλιστεί πλειοψηφία για την κύρωσή της που θα ξεπερνάει τον αριθμό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κουβέλης, ο οποίος αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ.Καμμένος στις ΗΠΑ, παραδέχθηκε ότι «προφανώς και δεν βοηθά την κυβέρνηση».
«Παρουσίασε στις ΗΠΑ ένα διαφορετικό σχέδιο από αυτό της κυβέρνησης που έχει συγκεκριμένη πολιτική την οποία υπηρετεί.
Γνωρίζουμε τη διαφορετική θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Αλλά σε μείζονα ζητήματα πρέπει κάθε υπουργός να εκφράζει την συνολική πολιτική της κυβέρνησης, κατά τούτο οι δηλώσεις του κ. Καμμένου δεν ανταποκρίνονται στη θεσμική ευθύνη κάθε υπουργού.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί έτσι.
Θα πρέπει ο υπουργός Άμυνας να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες θέσεις για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.
Προφανέστατα με τη στάση του δεν υπηρετεί τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης σε ένα κορυφαίο ζήτημα» υποστήριξε ο κ.Κουβέλης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός ή συζήτηση για την ανάπτυξη και άλλων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κ.Κουβέλης υπογράμμισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν με την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης, το φθινόπωρο του 2019».
«Αυτή είναι η εκτίμησή μου η οποία δεν είναι ανεξάρτητη από την πολιτική βούληση του πρωθυπουργού» υποστήριξε ο κ.Κουβέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης