Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,9%
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (12/10) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης ενισχύθηκε κατά +1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, όταν και είχε υποχωρήσει κατά -0,7% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +0,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,9% έναντι +0,3% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στο -0,2%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο σχετικός δείκτης ενισχύθηκε κατά +0,8% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +1,2%.
Ο κλάδος της ενέργειας είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη μηνιαία άνοδο της Ευρωζώνης, καθώς ενισχύθηκε κατά +1,9% την ίδια στιγμή που η παραγωγή στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά αυξήθηκε κατά +1,5%.
Τόσο τα κεφαλαιουχικά αγαθά όσο και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά ενισχύθηκαν κατά +1,4%, ενώ τα ενδιάμεσα αγαθά σημείωσαν μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,4%.
Μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου σημειώθηκαν σε Ιρλανδία (+8%) και Μάλτα (+9,9%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη Δανία (-4,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης