Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τοσουνίδης: Στενή η συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου – Λάθος μετάφραση τα περί στήριξης της πρότασης μομφής της ΝΔ

Τοσουνίδης: Στενή η συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου – Λάθος μετάφραση τα περί στήριξης της πρότασης μομφής της ΝΔ
Θα πρέπει να ντρέπεται για τη θέση του στο Μακεδονικό ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ
Την θέση ότι η συνεργασία των Τσίπρα – Καμμένου είναι στενή διατύπωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θ. Τοσουνίδης αποδίδοντας σε «λάθος μετάφραση» τα όσα είπε περί του ενδεχόμενου στήριξης από τους ΑΝΕΛ μιας πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.
Κληθείς να σχολιάσει τις αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στις δηλώσεις του Π. Καμμένου στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό και τις στρατιωτικές βάσεις, ο κ.Τοσουνίδης είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
«Ότι ασφαλώς υπάρχει τυφώνας στις ΗΠΑ, αλλά δεν λέγεται "Πάνος", που σημαίνει ότι έχει δοθεί υπερβολική διάσταση σε ζητήματα που δεν χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και νομίζω ότι έχει γίνει μια προσπάθεια από αυτούς που δεν εξυπηρετούνται από τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα που πέτυχε και σε αυτό το ταξίδι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Η παρουσία της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στα Βαλκάνια και στην ν/α Μεσόγειο, το δέσιμο των συνεργασιών μας με χώρες της ευρύτερης περιοχής και η προοπτική της εκμετάλλευσης των φυσικών μας πόρων με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, νομίζω είναι τα κύρια αποτελέσματα και η κατοχύρωση της θέσης της χώρας» τόνισε ο κ.Τοσουνίδης.
Ερωτηθείς για το εναλλακτικό σχέδιο που πρότεινε ο κ.Καμμένος για το Σκοπιανό, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες, καθώς όπως τόνισε, αυτά «είναι ζητήματα που άπτονται των καθηκόντων του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής 'Άμυνας και συνολικά της κυβέρνησης».
«Αυτό που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ και εξέπεμψε ως μήνυμα, ήταν το μήνυμα μιας χώρας αποφασισμένης να υποστηρίξει την καλή γειτονία, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και ότι, σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα βρίσκεται εδώ στο πλευρό όλων των λαών της Βαλκανικής για να στηρίξει τις προσπάθειές τους» υποστήριξε ο κ.Τοσουνίδης, αναφέροντας πως «η επιστροφή του Πάνου Καμμένου από την ερχόμενη εβδομάδα θα τακτοποιήσει τα πράγματα και θα δώσει τις απαντήσεις όπου χρειάζονται».
Σε ερώτηση σχετικά με τη δική του τοποθέτηση ότι οι ΑΝΕΛ είναι έτοιμοι να ψηφίσουν μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, εάν η ΝΔ αλλάξει τη θέση της για το Σκοπιανό, ο κ.Τοσουνίδης έκανε λόγο για λάθος μετάφραση.
Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ντρέπεται για τη στάση του στο εν λόγω ζήτημα.
«Στη ΔΕΘ ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι λόγω ρεαλισμού θεωρεί χαμένη την υπόθεση του ονόματος και ότι δεν έχει τόση σημασία και σε λίγο θα την ξεχάσουμε.
Και από την άλλη να ντύνεται μακεδονομάχος και να προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων.
Αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν η προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να επιστρέψει στις κυβερνητικές πολυθρόνες» τόνισε ο κ.Τοσουνίδης, επισημαίνοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτι σε καμία περίπτωση σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και στην καταστροφή, σε αατούς που την έμπλεξαν μέσα στα οικονομικά συμφέροντα και αφαίμαξαν τον κόπο του λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης