Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις από την Κίνα προκειμένου να επιλύσουμε τις εμπορικές διαφορές

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις από την Κίνα προκειμένου να επιλύσουμε τις εμπορικές διαφορές
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ανησυχία του για την αποδυνάμωση του κινεζικού γουάν
Τη θέση ότι η Κίνα πρέπει να συμπεριλάβει τη νομισματική πολιτική της σε οποιαδήποτε συζήτηση με τις ΗΠΑ για το εμπόριο διατύπωσε σήμερα (12/10) ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, μιλώντας στο περιθώριο των συναντήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μπαλί.
Ειδικότερα, ο αμερικανός υπουργός κατέστησε σαφές ότι η διοίκηση Trump χρειάζεται συγκεκριμένα «στοιχεία δράσης» από το Πεκίνο για την εξισορρόπηση στις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών, προκειμένου να συνειχστούν οι συνομιλίες.
Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ προσεγγίζουν το μέγεθος της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFT), όπως τόνισε ο κ. Mnuchin, προσθέτοντας ότι έαν οι σχέσεις εξισορροπηθούν, η αξία τους θα μπορούσε να ανέλθει στε 1 τρισ. δολάρια.
Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, Yi Gang, με τις δύο πλευρές να συζητούν εκτενώς τα νομισματικά ζητήματα.
«Εξέφρασα την ανησυχία μου σχετικά με την αδυναμία του νομίσματος (γουάν) και ότι στο πλαίσιο οποιωνδήποτε εμπορικών συζητήσεων, το νόμισμα πρέπει να αποτελέσει μέρος των συζητήσεων», επεσήμανε ο κ. Mnuchin, αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας.
Οι δύο ανώτεροι αξιωματούχοι μίλησαν για τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς που αποδυνάμωσαν το γουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός, προσθέτοντας ότι «νομίζω ότι είχαμε μία παραγωγική εξήγηση από την άποψή του για αυτά τα θέματα».
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξέφρασε επίσης την άποψή του ότι η χρηματιστηριακή αγορά πραγματοποίησε μία «φυσιολογική διόρθωση», διευκρινίζοντας παράλληλα πως «όταν οι άνθρωποι επενδύουν στις αγορές, πρέπει να είναι προεροιμασμένοι ότι θα υπάρξουν στιγμές που οι αγορές θα πάνε μακριά και στις δύο κατευθύνσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης