Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, λόγω τραπεζικών αποτελεσμάτων και τεχνολογικής ανάκαμψης - Στο +1,1% ο Dow και +1,37% ο S&P 500

tags :
Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, λόγω τραπεζικών αποτελεσμάτων και τεχνολογικής ανάκαμψης - Στο +1,1% ο Dow και +1,37% ο S&P 500
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε η Wall Street, στον απόηχο των ισχυρών αποτελεσμάτων μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές κατέγραψαν σημαντική ανάκαμψη από το sell off
Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε την τελευταία (12/10) συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, μετά από δύο συνεδριάσεις ισχυρών πιέσεων, χάρη στη θετική πορεία κυρίως των τεχνολογικών εταιρειών.


 
Κέρδη 1,12% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 25.333 μονάδων, με τον S&P 500 να ενισχύεται 1,37% στις 2.765 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 2,29% υψηλότερα στις 7.496 μονάδες.
Η μετοχή της JP Morgan Chase υποχώρησε κατά 1,1%,αν και τα κέρδη της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας κατέγραψαν άλμα 24,5% στο γ’ τρίμηνο του 2018, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και των φορολογικών περικοπών, που αντιστάθμισαν τα αδύναμα έσοδα από trading ομολόγων.
Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν στα 8,38 δισ. δολ., ή 2,34 δολ. ανά μετοχή, από 6,73 δισ. δολ., ή 1,76 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Ωστόσο, τα κέρδη της μετοχής της JP Morgan παραμένουν περιορισμένα, καθώς τα έσοδα της τράπεζας από trading μειώθηκαν κατά 2%, στα 4,4 δισ. δολ.
Από την άλλη, η μετοχή της Citigroup σημείωσε άλμα 2,4%, στον απόηχο των καλύτερων των αναμενόμενων κερδών που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο, αλλά και της αύξησης των εσόδων της από το trading ομολόγων κατά 9%.
Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε πως τα κέρδη της αυξήθηκαν στα 4,62 δισ. δολ., ή 1,73 δολ. ανά μετοχή, από 4,13 δισ. δολ., ή 1,42 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Η Wells Fargo είδε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 1,32%, καθώς τα κέρδη γ’ τριμήνου «εκτοξεύτηκαν» κατά 32%, στα 5,45 δισ. δολ., ή 1,13 δολ. ανά μετοχή, από 4,13 δισ. δολ., ή 83 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Οι προσδοκίες για την τρέχουσα περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλές, με τους αναλυτές να αναμένουν μια αύξηση κερδών για τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 κατά 19%.
Στην άνοδο των δεικτών συμβάλλουν καθοριστικά τα ισχυρά κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο, που επλήγη ιδιαίτερα από το sell off των προηγούμενων ημερών, καταγράφοντας απώλειες σχεδόν 6,8%. 
Η μετοχή της Netflix σημείωσε άνοδο 5,75%, μετά και την αναβάθμισή της από τη Citi σε «Buy» από «Hold», η Amazon σημείωσε άλμα 4,03%, η Apple κινήθηκε κατά 3,57% υψηλότερα, το Facebook κατέγραψε κέρδη 0,25%, ενώ η Alphabet, μητρική της Google, σημείωσε άνοδο 2,85%.
Στο μακροοικονομικό «μέτωπο», αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2017 οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ, λόγω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας, ενώ εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες.
Ειδικότερα, οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Σεπτέμβριο -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο- ενώ τα αναθεωρημένα στοιχεία για τον Αύγουστο έδειξαν ότι οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,4%, έναντι των αρχικών στοιχείων που έδειχναν ότι οι τιμές είχαν υποχωρήσει κατά 0,6%.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση κατά 0,2% για τον Σεπτέμβριο.
Στους δώδεκα μήνες έως τον Σεπτέμβριο, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3,5%, έναντι αύξησης 3,8% του Αυγούστου.
Οι τιμές των εισαγόμενων καυσίμων αυξήθηκαν κατά 3,8% -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο- έναντι μείωσης 2,2% του Αυγούστου, ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 2%, μετά από αύξηση 0,3% τον προηγούμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων, οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,1%, έναντι πτώσης 0,2% του Αυγούστου.
Σε ετήσια βάση, οι δομικές τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 1%.
Παράλληλα, η έκθεση του υπουργείου έδειξε ότι οι τιμές των εξαγωγών παρέμειναν αμετάβλητες, έναντι πτώσης 0,1% του Αυγούστου, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 2,7%, έναντι 3,5% του προηγούμενου μήνα.
Η Wall Street προέρχεται από ένα ισχυρό διήμερο sell off, κατά το οποίο ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες άνω των 1.300 μονάδων, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με τους τρεις δείκτες να αναμένεται να καταγράψουν απώλειες σε εβδομαδιαίο επίπεδο. 
Οι αποδόσεις σημειώνουν σήμερα εκ νέου άνοδο, με εκείνη του 10ετούς να ενισχύεται κατά 3,4 μονάδες βάσης στο 3,17%, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε ανέλθει στο υψηλό 7ετίας του 3,25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης