Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Συνεργασία του Ιδρύματος Vodafone με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Girl Effect

tags :
Συνεργασία του Ιδρύματος Vodafone με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Girl Effect
Μία νέα συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Girl Effect εγκαινιάζει το Ίδρυμα Vodafone.
Μία νέα συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Girl Effect εγκαινιάζει το Ίδρυμα Vodafone.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, φιλοδοξεί να βοηθήσει επτά εκατομμύρια ευάλωτα κορίτσια από οκτώ χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που χρειάζονται, μέσω του κινητού τηλεφώνου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Girl Effect και το Ίδρυμα Vodafone πραγματοποίησαν την πρώτη ολοκληρωμένη διεθνή έρευνα σχετικά με την πρόσβαση και τη χρήση της κινητής τεχνολογίας από κορίτσια εφηβικής ηλικίας.
Η έρευνα κατέδειξε ότι τα αγόρια είναι 1,5 φορά πιο πιθανόν να διαθέτουν δικό τους κινητό τηλέφωνο σε σχέση με τα κορίτσια και 1,3 φορές πιο πιθανόν να έχουν δικό τους smartphone, καθώς κοινωνικές προκαταλήψεις, μεταξύ άλλων, εμποδίζουν δυσανάλογα την πρόσβαση και τη χρήση κινητών συσκευών από τα κορίτσια.
Η πρόσβαση των κοριτσιών σε κινητά τηλέφωνα στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι υψηλότερη από την αναμενόμενη.
Ενώ μόνο το 44% των κοριτσιών που συμμετείχε στην έρευνα δηλώνει ότι διαθέτει δικό του τηλέφωνο, το 52% αποκτούν πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο, δανειζόμενα ένα.
Η έρευνα αποκαλύπτει ότι, χάρη στα τηλέφωνα, τα κορίτσια αισθάνονται περισσότερο συνδεδεμένα (50%), έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση (47%), μειώνουν την πλήξη τους (62%) και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους (20%).
Σύμφωνα με την έρευνα, «λόγω της περιορισμένης πρόσβασής τους σε κινητές συσκευές, τα κορίτσια έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταφύγουν σε επικίνδυνες συμπεριφορές, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε τηλεφωνικές συσκευές.
Για παράδειγμα, σε μέρη, όπως η Βόρεια Νιγηρία, όπου τα κορίτσια χρειάζονται γονική άδεια για τη χρήση τηλεφωνικών συσκευών, τα αγόρια δίνουν συχνά στις φίλες τους μία μυστική συσκευή, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους οποτεδήποτε θέλουν».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, όλα τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται σε ανάλυση έξι χωρών (Ρουάντα, Μαλάουι, Τανζανία, Νιγηρία, Ινδία και Μπαγκλαντές).
Οι ΗΠΑ εξαιρούνται, λόγω του υψηλού ποσοστού ιδιοκτησίας κινητού από κορίτσια και αγόρια, το οποίο αλλοιώνει τα δεδομένα των ερωτηθέντων από την Αφρική και την Ασία.
Η συνεργασία αυτή αποτελεί μέρος της δέσμευσης «Connecting for Good» του Ιδρύματος Vodafone.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Ινδία, την Τανζανία, τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, τη Γκάνα, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Κένυα και τη Μοζαμβίκη, στοχεύοντας στην κάλυψη αναγκών ευάλωτων κοριτσιών, ηλικίας 14-19 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης