Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Aenaon Markets: Όσο ο τραπεζικός δείκτης "ζει και αναπνέει" κάτω από τις 563 μονάδες είναι ικανός ακόμα και για το χειρότερο σενάριο

tags :
Aenaon Markets: Όσο ο τραπεζικός δείκτης
Τεχνικά ο γενικός δείκτης εμφανίζει μέχρι τώρα στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών τίποτα άλλο παρά  συνέχεια  της πτώσεως
Κάτι παραπάνω από 30% έχει απωλέσει ο Γενικός Δείκτης από τα υψηλά του 2018 - όταν στην αρχή του περασμένου Φλεβάρη βολιδοσκοπούσε  τις 895 με 900 μονάδες - παρουσιάζοντας  μέχρι τώρα στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών τίποτα άλλο παρά  συνέχεια  της πτώσεως σε επίπεδα χαμηλότερα του επιπέδου στήριξης των 605 με 600 μονάδων και προς το μεγάλο εύρος διακύμανσης των 570 με 520 μονάδων.
Σοβαρή αλλαγή, σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθο της Aenaon Markets, στο υπάρχον «άσχημο» καθοδικό σενάριο θα μπορούσε να υπάρξει μόνο με μια  «ζωντανή»  (με αυξημένο τζίρο συναλλαγών)  αρπαγή  της μεσοπρόθεσμης περιοχής αντίστασης των 660 μονάδων, καθώς η τριβή του πέριξ του βραχυπρόθεσμου σημείου των 635 μονάδων μόνο πλάνη προκαλεί σε όσους  ενεργούς επενδυτές ψάχνουν εναγωνίως τον «πάτο» της κίνησης.
Την πτωτική πίεση αυξάνει στις τελευταίες συνεδριάσεις ο καθοδικός στροφέας του περασμένου καλοκαιριού σπρώχνοντας το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 πάνω στα κιγκλιδώματα των 1610 μονάδων.
Επίπεδο το οποίο δεν πρέπει να διερραγεί καθοδικά, καθώς θα ανοίξει κατηφορικό δρόμο για τις 1530 μονάδες.
Ανοδική ανάταση και αλλαγή βραχυχρόνιας επενδυτικής σκέψης θα μπορούσε να δοθεί με ένα βίαιο ανέβασμα άνω του σημείου αντίστασης των 1688 μονάδων.
Τέλος συνεχίζεται η δίχως αιχμαλώτους καθοδική τακτική του Τραπεζικού Δείκτη με το επίπεδο στήριξης των 455 μονάδων να παίζει ρόλο μόνο ψυχολογικό, καθώς έχει χαθεί εδώ και αρκετές συνεδριάσεις η βάση τεχνικής συζήτησης των 563 με 550 μονάδων.
Έτσι όσο ο δείκτης ζει και αναπνέει κάτω από το εν λόγω επίπεδο τιμών είναι ικανός ακόμα και για το χειρότερο σενάριο πτωτικής λύσης και των 400 μονάδων κατεβαίνοντας πιθανότατα σε ακόμα πιο ανεξερεύνητα επίπεδα.
Έντονη στροφή ισχυρού βραχυχρόνιου αγοραστικού ενδιαφέροντος μόνο με την ανοδική τμήση των 563 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης