Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oettinger: Η Βρετανία θα χάσει την έκπτωση στον προϋπολογισμό της ΕΕ, ακόμη και αν ακυρωθεί το Brexit

Oettinger: Η Βρετανία θα χάσει την έκπτωση στον προϋπολογισμό της ΕΕ, ακόμη και αν ακυρωθεί το Brexit
Η Βρετανία θα χάσει την έκπτωσή της στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ακόμη και στην «ευχάριστη αλλά απίθανη» περίπτωση που παραμείνει στην ΕΕ, δήλωσε ο Επίτροπους Προϋπολογισμού, Guenther Oettinger
Η Βρετανία θα χάσει την έκπτωσή της στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ακόμη και στην «ευχάριστη αλλά απίθανη» περίπτωση που παραμείνει στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα (12/10/2018) ο Επίτροπους Προϋπολογισμού, Guenther Oettinger.
Μετά το Brexit, η ΕΕ θέλει να καταργήσει σταδιακά όλες τις εκπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απολαμβάνουν η Ολλανδία ή η Δανία, με στόχο να μην υπάρχει καμία στον επόμενο κοινό προϋπολογισμό για το 2021-2024.
«Νομίζω ότι ακόμη και στην ευχάριστη αλλά απίθανη περίπτωση που οι Βρετανοί θελήσουν να παραμείνουν... τότε στο δημοσιονομικό μου πλαίσιο θα επέμενα στον σταδιακό τερματισμό των εκπτώσεων.
Οι εκπτώσεις σε μια οικογένεια 27 μελών δεν είναι πλέον αρμόζουσες», δήλωσε ο Oettinger.
Ο ίδιος τόνισε ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, εργάζεται για μια έξυπνη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με το Brexit, ενώ εκτίμησε ότι μια απόφαση για τον προϋπολογισμό θα μπορούσε να ληφθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης