Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Δεν θα αποδεχτούμε μια συμφωνία που θα παγίδευε μόνιμα τη Βρετανία σε μια τελωνειακή ένωση

Εκπρόσωπος May: Δεν θα αποδεχτούμε μια συμφωνία που θα παγίδευε μόνιμα τη Βρετανία σε μια τελωνειακή ένωση
Η Theresa May δεν θα συμφωνήσει ποτέ σε ένα σχέδιο που θα «έδενε» μόνιμα τη Βρετανία με τους τελωνειακούς κανόνες της ΕΕ, δήλωσε η εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού
Η Theresa May δεν θα συμφωνήσει ποτέ σε ένα σχέδιο για την αποφυγή σκληρών συνόρων με την Ιρλανδία που θα «έδενε» μόνιμα τη Βρετανία με τους τελωνειακούς κανόνες της ΕΕ, δήλωσε σήμερα (12/10/2018) η εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού.
Οι βρετανοί υπουργοί που είναι αρμόδιοι για το Διεθνές Εμπόριο, το Περιβάλλον και το Brexit δήλωσαν στη May, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες (11/10), ότι ανησυχούν ότι ολόκληρη η Βρετανία θα μπορούσε να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση για ένα ανοιχτό χρονικό διάστημα, όπως μεταδίδει το «BBC».
«Η πρωθυπουργός δεν θα συμφωνήσει ποτέ σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να παγιδεύσει μόνιμα το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε η εκπρόσωπος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η ίδια, ερωτηθείσα σχετικά, δεν διέψευσε δημοσιεύματα περί παραίτησης του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο τόνισε η βρετανίδα πρωθυπουργός επικεντρώνεται στην επίτευξη της καλύτερης συμφωνίας για το Brexit.
Παράλληλα, η εκπρόσωπος ανέφερε πως μεγάλα ζητήματα παραμένουν εκκρεμή στις συνομιλίες με την ΕΕ πριν από τη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βρετανός υπουργός Brexit, Dominic Raab, ο οποίος τόνισε σήμερα πως το λεγόμενο «backstop», η δικλείδα ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τα σκληρά σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας, πρέπει να είναι πεπερασμένος, σύντομος και χρονικά περιορισμένος.
«Θα έπρεπε να είναι πεπερασμένος, θα έπρεπε να είναι σύντομος και θα έπρεπε, νομίζω, να είναι χρονικά περιορισμένος για να μπορέσει να λάβει την υποστήριξη της Βρετανίας», δήλωσε.
«Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να βλέπουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να παγιδεύεται από την πίσω πόρτα σε μια συμφωνία τελωνειακής ένωσης που θα μας άφηνε σε μια απεριόριστη αναμονή -αυτό θα ήταν σαν να παραμένουμε στην ΕΕ», τόνισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης