Ο ιδρυτής του Ethereum αντικρούει τις κατηγορίες Roubini ότι είναι επικεφαλής ομάδας απατεώνων

Ο ιδρυτής του Ethereum αντικρούει τις κατηγορίες Roubini ότι είναι επικεφαλής ομάδας απατεώνων
Ο Buterin απάντησε στον Roubini ισχυριζόμενος ότι ποτέ δεν κατείχε περισσότερο από το 0,9% του Ethereum συνολικά και η περιουσία του ποτέ δεν υπερέβη το 1 δισ. ευρώ
Ο συνιδρυτής του ρωσικού κρυπτονομίσματος V. Buterin αποκάλυψε μέσω της σελίδας του στο Twitter το μέγεθος της περιουσίας του, αντικρούοντας τον διεθνώς γνωστό καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης N. Roubini, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι ο Buterin είναι επικεφαλής μιας ομάδας απατεώνων που απόκτησε περιουσία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Σύμφωνα με τον Roubini, ο Buterin μαζί με το J. Liubin (συνιδρυτής του κρυπτονομίσματος) είναι επικεφαλής μιας εγκληματικής απάτης στο pre-mining μέσω της οποίας δημιουργήθηκε το Ethereum και που έγιναν στιγμιαία κάτοχοι μιας περιουσίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων».
(Tο pre-mining είναι η λεγόμενη εξόρυξη νομισμάτων (των τόκενς) με την οποία ασχολούνται οι δημιουργοί τους έως ότου εκδώσουν επισήμως το κρυπτονόμισμα).
Ο Buterin απάντησε στον Roubini ισχυριζόμενος ότι ποτέ δεν κατείχε περισσότερο από το 0,9% του Ethereum συνολικά και η περιουσία του ποτέ δεν υπερέβη το 1 δισ. ευρώ.  
«Επίσης πιστεύω απόλυτα, ότι δεν υπάρχουν ποινικές διώξεις για το pre-mining», έγραψε στην απάντηση του.
Ο Buterin, απαντώντας σε παράκληση σχολιαστή να αποκαλύψει τις συναλλαγές του με το Ethereum, τον παρέπεμψε στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι, από το οποίο συμπεραίνεται ότι έχει 365.003 τόκενς (περίπου 73 εκατομμύρια δολάρια με βάση την τρέχουσα ισοτιμία).
Τον Φεβρουάριο το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τον κατάλογο των πλουσιότερων δισεκατομμυριούχων σε κρυπτονομίσματα.
Ο Buterin στον κατάλογο αυτό βρίσκεται στην 17η θέση, ενώ το αμερικανικό περιοδικό εκτιμά ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 400-500 εκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS