Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις ΗΠΑ φτάνει σήμερα (13/10) ο πάστορας Brunson – Μπορεί να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο

Στις ΗΠΑ φτάνει σήμερα (13/10) ο πάστορας Brunson – Μπορεί να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο
Στην Ουάσινγκτον ο πάστορας αναμένεται στις 12:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας).
Σε στρατιωτική βάση κοντά στην Ουάσινγκτον αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα, Σάββατο 13/10, το αεροσκάφος που μεταφέρει τον 50χρονο Αμερικανό πάστορα A. Brunson, το οποίο απογειώθηκε την Παρασκευή 12/10 από το αεροδρόμιο της Σμύρνης και έκανε ενδιάμεση στάση στη Γερμανία.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται το Σάββατο ο πάστορας να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο.
Το στρατιωτικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον Brunson, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή 12/10, αφού καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για τρομοκρατία, προσγειώθηκε στην Γερμανία για να κάνει ο πάστορας ιατρικό έλεγχο.
Στην Ουάσινγκτον αναμένεται στις 12:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας).
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump, δήλωσε στους δημοσιογράφους χθες (12/10) ότι ο Brunson πιθανότατα θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο το Σάββατο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε καμία συμφωνία με την Τουρκία για άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε αντάλλαγμα της απελευθέρωσης του πάστορα.
 «Είναι μεγάλη μας τιμή να τον έχουμε πίσω μαζί μας», δήλωσε ο Trump", είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.
Σημειώνεται ότι ο Brunson είχε αρχικά καταδικαστεί σε 35 χρόνια φυλάκιση, καθώς κατηγορούνταν για κατασκοπεία, σχέσεις με το κουρδικό PKK και ως ένας εκ των βασικών συνεργατών του Fethullah Gülen, ο οποίος, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan ήταν ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος ενάντιά του το καλοκαίρι του 2016.
Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος που μεταφέρει τον πάστορα απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σμύρνης το βράδυ της Παρασκευής και έκανε μια στάση στη Γερμανία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης