Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως (ΝΔ): Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση που χρειάζεται η χώρα - Ποβληματική η συμφωνία των Πρεσπών

Κεραμέως (ΝΔ): Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση που χρειάζεται η χώρα - Ποβληματική η συμφωνία των Πρεσπών
«H συμφωνία των Πρεσπών είναι άκρως προβληματική», τονίζει η Ν. Κεραμέως
«Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση που χρειάζεται η χώρα», τονίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, η οποία κατηγορεί  τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται για τη δεινή κατάσταση των τραπεζών.
Όπως δηλώνει η  τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, «είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τη δεινή κατάσταση των τραπεζών, ανεξαρτήτως εάν αυτή μπορεί να επιτείνεται από εξωγενείς παράγοντες. Σας θυμίζω ότι από το 2014 έως και σήμερα, οι τράπεζες έχουν απολέσει περίπου το 96% της κεφαλαιοποίησής τους, συνεπεία των καταστροφικών κυβερνητικών χειρισμών του πρώτου εξαμήνου του 2015, που οδήγησαν στο εγκληματικό κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, αλλά και της αναξιόπιστης οικονομικής πολιτικής των τελευταίων 3,5 χρόνων εν γένει.
Ακολούθησε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, που επέφερε τεράστιες ζημίες στους παλαιούς μέτοχους των τραπεζών- μεταξύ των οποίων ασφαλώς και το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.
Δυστυχώς συνεχίζεται η καθοδική πορεία των τραπεζών, οι οποίες έχουν χάσει περίπου τη μισή τους κεφαλαιοποίηση από τις αρχές του χρόνου.
Όσο για τον διοικητή της ΤτΕ, η κυβέρνηση επιδίδεται στη γνώριμη πλέον τακτική της: επιτίθεται σε ανεξάρτητους θεσμούς και κατασκευάζει εχθρούς, σε μια προσπάθεια να μετακυλήσει τις ευθύνες της.
Με τον τρόπο αυτό, όμως, πλήττεται ακόμη περισσότερο η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς και υποσκάπτεται η δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές».
Σύμφωνα με την κ. Καραμέως , «το ΔΝΤ δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, έχοντας αναθεωρήσει σημαντικά προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη ως το 2023, από 1,9% σε 1,2%».
Σημειώνει δε, πως πέρα από τους αριθμούς, «η πραγματικότητα στην οικονομία, όπως τη βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, είναι αναντίρρητη: οικονομική αστάθεια, ανασφάλεια και αναιμική ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση που χρειάζεται η χώρα».
Για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, η κ. Καραμέως  αφού τονίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαιτίας της αδυναμίας της να κλείσει έγκαιρα τις αξιολογήσεις του 3ου αχρείαστου μνημονίου, επέφερε και νέες μειώσεις συντάξεων από την αρχή του επόμενου έτους» και πως η ΝΔ δεν ψήφισε τις μειώσεις αυτές και με τροπολογία  ζήτησε την κατάργησή τους, εκφράζει την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία για να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις, οι οποίες, όπως λέει, «έχουν ήδη υποστεί πολλαπλές μειώσεις από την παρούσα κυβέρνηση».
Περαιτέρω, αναφέρει ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκρως προβληματική» και ελπίζει ότι από τη γειτονική χώρα «δεν θα επικυρωθεί, διότι για τη χώρα μας είναι εθνικά επιζήμια καθότι, ανάμεσα σε άλλα, δεν εμπεριέχει επαρκείς διασφαλίσεις και εκχωρεί στη γείτονα χώρα «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα».
Αναφερόμενη στο προσφυγικό, η ίδια, υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το ζήτημα της διαχείρισης των κονδυλίων για το προσφυγικό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τελευταίου ευρώ».
Σε ερώτηση για τα θέματα Παιδείας και τα επίμαχα ζητήματα, όπως ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας ενόψει και της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης, η κ. Κεραμέως  αφού υπογραμμίζει πως  «η αναθεώρηση Συντάγματος, στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί ψηφοθηρικό και επικοινωνιακό πυροτέχνημα», αναφορικά με το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας υποστηρίζει ότι «δεν χρειάζεται να αναθεωρηθεί το άρθρο 3», ενώ στα θέματα Παιδείας «θεωρούμε αναγκαία συνθήκη την αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε να επιτραπεί η ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης