Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ πλήρωσε 1,2 δισ για ΑΠΕ, ΝΟΜΕ, Energa και μείωσε κατά 821 εκατ. τα δάνεια της - Δεν πτωχεύει

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ πλήρωσε 1,2 δισ για ΑΠΕ, ΝΟΜΕ, Energa και μείωσε κατά 821 εκατ. τα δάνεια της - Δεν πτωχεύει
Xαρακτηρίζει αβάσιμα τα δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας - H εξαγορά της EDS έγινε με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ΔΕΗ στα Βαλκάνια
Απολογισμό αλλά και τη νέα στρατηγική αναλύει ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Εμ. Παναγιωτάκης με συνέντευξή του εφ όλης της ύλης στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Για την αναπτυξιακή πλευρά αναφέρει ότι ο κύριος προσανατολισμός θα είναι η ανάπτυξη των ΑΠΕ που θα αποτελέσει την ατμομηχανή της επιχείρησης.
Για την έκπτωση 15% στους συνεπείς πελάτες ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει προγράμματα για την καλύτερη στάθμιση και ρύθμιση των οφειλετών όλων των κατηγοριών.
Χαρακτηρίζει αβάσιμα τα δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας και τονίζει ότι η εξαγορά της EDS έγινε με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ΔΕΗ στα Βαλκάνια.
Παραθέτει επίσης μια σειρά από νούμερα για την περίοδο 2015-18 που έχουν μεγάλη σημασία για να γίνει αντιληπτό πόσο η ΔΕΗ συνεισφέρει στην εθνική οικονομία:
- Οι δαπάνες για ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ, ΠΧΕΦΕΛ κλπ) ανήλθαν στην τριετία στα 574 εκατ ευρώ για να καλυφθεί το έλλειμμα. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ χαρακτηρίζει καταστροφική την πολιτική που ακολουθήθηκε στον τομέα αυτό κατά το παρελθόν.
- Παράλληλα η ΔΕΗ πλήρωσε 315 εκατ ευρώ για το κόστος των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, που θεωρητικά θα συνέβαλαν στο άνοιγμα της αγοράς
- Και επίσης 128 εκατ ευρώ για το σκάνδαλο ENERGA - HELLAS POWER ενώ 65 εκατ ευρώ κόστισε η ενεργειακή κρίση του χειμώνα 2016-2017.
Παράλληλα ο δανεισμός μειώθηκε κατά 821 εκατ ευρώ, δηλαδή κατά 20%, ενώ οι ανείσπρακτες οφειλές ανέρχονται σε 2,4 δισ για τα οποία οι αποκοπές συνεχίζονται με παράλληλη προσπάθεια επίτευξης διακανονισμών.
Κατηγορεί τους ιδιώτες παραγωγούς ότι πέτυχαν να ληφθεί απόφαση από την Γενική Διεύθυνση της ΕΕ για το κλίμα όσον αφορά την λειτουργία των μονάδων της Καρδιάς και του Αμυνταίου.
Σημειώνει επίσης ότι η ΔΕΗ πλήττεται από την αύξηση των τιμών των ρύπων και παράλληλα το χρονοδιάγραμμα πώλησης των λιγνιτών βρίσκεται εντός των ορίων του.

Πηγή: worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης