Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Erdogan κρατικοποιεί τις μετοχές του Δημοκρατικού κόμματος στην Isbank που διαθέτει από την εποχή του Ataturk

Reuters: Ο Erdogan κρατικοποιεί τις μετοχές του Δημοκρατικού κόμματος στην Isbank που διαθέτει από την εποχή του Ataturk
Το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κατέχει το 28% της Isbank από την εποχή του Kemal Ataturk ο οποίος και τις κληροδότησε στο κόμμα
Νόμο με τον οποίο θα κρατικοποιήσει τις μετοχές που κατέχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τράπεζα Isbank ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει στη Βουλή ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan.
Όπως αναφέρει το Reuters, το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κατέχει το 28% της Isbank από την εποχή του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας και του κόμματος Mustafa Kemal Ataturk ο οποίος και τις κληροδότησε στο κόμμα.
Βάση του νέου νόμου που προωθεί ο τούρκος πρόεδρος αυτές οι μετοχές θα περάσουν στα κρατικά ταμεία.
Το κόμμα AK του Erdogan διαθέτει 290 έδρες στο κοινοβούλιο και μαζί με τις 50 έδρες της MHP έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ψηφίζει το νόμο στη Βουλή των 600 εδρών όπου το Δημοκρατικό κόμμα διαθέτει 144 θέσεις.
Οι μετοχές της Isbank έπεσαν κατά 2,4% με το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου μετά τις δηλώσεις Erdogan οι οποίες «συνοδεύτηκαν» από τις ευλογίες του θεού καθώς δήλωσε πως «είναι θέλημα θεού η μεταφορά των μετοχών στο κράτος».
Ο Erdogan εξέφρασε προηγουμένως ανησυχία για ένα πολιτικό κόμμα που ελέγχει ένα μεγάλο μερίδιο μιας μεγάλης τράπεζας και δήλωσε ότι οι αρχές θα πρέπει να εξετάσουν τα μέλη του κόμματος που υπηρετούν στο διοικητικό συμβούλιο της Isbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης