Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα του Mncuhin στην Κίνα: Η ανταγωνιστική υποτίμηση δεν πρέπει να αποτέλεσει όπλο στον εμπορικό πόλεμο

Μήνυμα του Mncuhin στην Κίνα: Η ανταγωνιστική υποτίμηση δεν πρέπει να αποτέλεσει όπλο στον εμπορικό πόλεμο
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Yi Gang δεσμεύθηκε να διατηρήσει την αξία του νομίσματος του γουάν «γενικά σταθερή»
Πιέσεις προς το Πεκίνο να προωθήσει την επιτάχυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων  άσκησαν οι ΗΠΑ κατά τις εργασίες της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στο Bali.
Νωρίτερα σήμερα (13/10/2018) ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Yi Gang δεσμεύθηκε να διατηρήσει την αξία του νομίσματος του γουάν «γενικά σταθερή», απαντώντας στις εκκλήσεις του ΔΝΤ περί αποφυγής ανταγωνιστικών υποτιμήσεων.  
«Η Κίνα θα συνεχίσει να αφήνει την αγορά να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γουάν», τόνισε ο Yi στη δήλωσή του.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin μετέφερε τη δήλωση Κινέζων αξιωματούχων, σύμφωνα με τους οποίους η υποτίμηση του γουάν δεν είναι προς το συμφέρον του Πεκίνου.   
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η υποτίμηση δεν χρησιμοποιείται για ανταγωνιστικούς σκοπούς στο εμπόριο», δήλωσε ο Mnuchin στους δημοσιογράφους σήμερα (13/10).
Στο ανακοινωθέν τους τα κράτη μέλη του ΔΝΤ συμφώνησαν να συζητήσουν τρόπους βελτίωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις εμπορικές διαφορές.
«Αναγνωρίζουμε ότι το ελεύθερο, δίκαιο και αμοιβαία επωφελές εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών και οι επενδύσεις αποτελούν βασικούς κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας», αναφέρουν στο ανακοινωθέν τους.
«Θα αποφύγουμε τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις και δεν θα στοχεύσουμε τις συναλλαγματικές μας ισοτιμίες για ανταγωνιστικούς σκοπούς», σημειώνουν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης