Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newsweek: Απάνθρωπες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη Μόρια - Βιάζουν γυναίκες και μικρά παιδιά

Newsweek: Απάνθρωπες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη Μόρια - Βιάζουν γυναίκες και μικρά παιδιά
Οι γιατροί της ΜΚΟ υποδέχονταν ένα θύμα βιασμού κάθε εβδομάδα, τους τελευταίους πέντε μήνες μόνο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 21 τέτοια περιστατικά
Απάνθρωπες εικόνες και περιγραφές από την καθημερινότητα των προσφύγων που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη παρουσιάζει το αμερικανικό περιοδικό Newsweek που κάνει λόγο για βιασμό γυναικών και μικρών παιδιών.
Σύμφωνα με τον συντονιστή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Declan Barry, οι γιατροί της ΜΚΟ υποδέχονταν ένα θύμα βιασμού κάθε εβδομάδα, που σημαίνει ότι τους τελευταίους πέντε μήνες μόνο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον 21 τέτοια περιστατικά.
Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται γυναίκες, άνδρες και παιδιά με τουλάχιστον 10 περιστατικά να αφορούν ανήλικα αγόρια και κορίτσια, δύο εξ αυτών ηλικίας μόλις 5 ετών!
Ο Barry λέει στο Newsweek ότι κάθε φορά που οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συναντούν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης αρχικά τα αναφέρουν στην αστυνομία και στη συνέχεια πηγαίνουν τα θύματα στο νοσοκομείο προσφέροντάς τους, παράλληλα, και ψυχολογική υποστήριξη.
"Είναι ισοπεδωτική εμπειρία. Και για τους γονείς που έρχονται εδώ με την προσδοκία ότι κάνουν τη σωστή επιλογή για να προστατεύσουν τα παιδιά τους, το να συνειδητοποιούν όταν φτάνουν εδώ ότι 'μπορεί να έφερα τα παιδιά μου σε ένα χειρότερο μέρος'...
Οι γονείς θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους και γι' αυτό ήρθαν εδώ. Το να φεύγουν από μια εμπόλεμη ζώνη και να φτάσουν εδώ προκαλεί ένα τεράστιο αίσθημα αποτυχίας", καταλήγει ο Declan Barry.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης