Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ιστορική ήττα για τους συμμάχους της Merkel στις εκλογές της Βαυαρίας - Διαιρεμένη η γερμανική κυβέρνηση

Reuters: Ιστορική ήττα για τους συμμάχους της Merkel στις εκλογές της Βαυαρίας - Διαιρεμένη η γερμανική κυβέρνηση
Πρόκειται για το χειρότερο εκλογικό του αποτέλεσμα του CSU από το 1950 και δεινή ήττα για τον σύμμαχο της Merkel, Horst Seehofer
Για ιστορική ήττα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στις σημερινές εκλογές (14/10) της Βαυαρίας κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σχολιάζοντας το exit poll της εκλογικής διαδικασίας.
Όπως αναφέρει, πρόκειται για το χειρότερο εκλογικό του αποτέλεσμα του CSU από το 1950 και δεινή ήττα για τον σύμμαχο της Merkel και υπουργό Εσωτερικών, Horst Seehofer.
Ταυτόχρονα σημειώνει το Reuters, το CSU χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο και αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολος εταίρος για τη Γερμανίδα καγκελάριο.
Το αποτέλεσμα αποτελεί νίκη για τους Πράσινους, οι οποίοι αναδεικνύονται δεύτεροι και για την AfD, που εισέρχεται για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο.
Τo CSU, σύμφωνα με το Reuters, βρίσκεται πλέον στην ταπεινωτική θέση ανεύρεσης εταίρου για τον σχηματισμό τοπικής κυβέρνησης. 
Ο ηγέτης του CSU, Horst Seehofer, αποτελεί «αγκάθι» για τη Merkel μετατοπίζοντας το κόμμα του περισσότερο δεξιά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η AfD με σημείο αιχμής το προσφυγικό.  
Οι διαιρέσεις μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Merkel και των συντηρητικών του CSU - έχουν διευρυνθεί περαιτέρω, καθώς αναγκάστηκαν να συνασπιστούν το Μάρτιο του 2018 με τους σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Οι Βαυαρικές εκλογές ακολουθούνται σε δύο εβδομάδες από ένα άλλο τεστ για τη συντηρητική συμμαχία της Μέρκελ: το CDU είναι πιθανό να παραμείνει το μεγαλύτερο κόμμα, αλλά χάνει  ψήφους σε περιφερειακές  εκλογές στο δυτικό κρατίδιο της Έσσης, στο «σπίτι» του οικονομικού κέντρου της Φρανκφούρτης.
Στη συνέχεια, το CDU διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό του τον Δεκέμβριο, όταν η Merkel θα επιδιώξει την επανεκλογή της ως πρόεδρος του κόμματος αλλά πλέον οι φωνές της αμφισβήτησης δυναμώνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης