Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadolu: Το όνομα του μαύρου, μουσουλμάνου ακτιβιστή Malcolm X έδωσε ο Erdogan σε κεντρικό δρόμο της Άγκυρας

tags :
Anadolu: Το όνομα του μαύρου, μουσουλμάνου ακτιβιστή Malcolm X έδωσε ο Erdogan σε κεντρικό δρόμο της Άγκυρας
Η όχι τυχαία επιλογή ίσως ενοχλήσει τον πρόεδρο Trump ο οποίος σε αντίθεση με τις αξίες που υπερασπιζόταν ο Malcolm X, έχει στραφεί ενάντια στους μουσουλμάνους
Μια νέα προσέγγιση στις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ «εγκαινιάζει» η Τουρκία η οποία μία ημέρα μετά την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα ανακοίνωσε ότι θα δώσει σε λεωφόρο της Άγκυρας το όνομα του αφροαμερικανού ακτιβιστή Malcolm X.
Μετά από απόφαση που ενέκρινε η δημοτική αρχή της τουρκικής πρωτεύουσας θα μετονομαστεί ο δρόμος όπου χτίζεται η νέα αμερικανική πρεσβεία σε «Malcolm X» προς τιμής του ακτιβιστή υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων στις ΗΠΑ.
«Στο δρόμο δόθηκε το όνομα του Αμερικανού μουσουλμάνου πολιτικού και ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρουν τα τουρκικά μέσα υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος Erdogan έχει σκοπό «να ενεργήσει προκειμένου το όνομά του να παραμείνει ζωντανό στην Άγκυρα» αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.
Να σημειωθεί ότι η επιλογή του αφροαμερικανού ακτιβιστή ίσως ενοχλήσει τον αμερικανό πρόεδρο ο οποίος σε αντίθεση με τις αξίες που υπερασπιζόταν ο Malcolm X, έχει στραφεί ενάντια στους μουσουλμάνους της Αμερικής ενώ έχει σκοπό να δημιουργήσει το περίφημο τείχος για να «κρατήσει τους τρομοκράτες μακριά από τις ΗΠΑ» όπως έχει δηλώσει
Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τις κόρες του Malcolm X κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη. Ο εκπρόσωπος του Erdogan έγραψε σήμερα σχετικά με τη μετονομασία της λεωφόρου στον λογαριασμό του στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης