Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτη σύνοδος των πρεσβευτών της ΕΕ: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τη Βρετανία για το Brexit

Έκτακτη σύνοδος των πρεσβευτών της ΕΕ: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τη Βρετανία για το Brexit
Οι πρεσβευτές της ΕΕ ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τη Βρετανία για το Brexit
Δεν έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί καμία συμφωνία με τη Βρετανία για το Brexit, όπως ενημερώθηκαν οι πρεσβευτές των 27 κρατών – μελών της ΕΕ, που κλήθηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες απόψε (14/10/2018) σχετικά με τους όρους εξόδου του Λονδίνου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  
Λίγο νωρίτερα, ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαίωναν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες μεταξύ αξιωματούχων της Βρετανίας και της ΕΕ δεν έχουν μέχρι στιγμής καταλήξει σε μια τελική συμφωνία για το Brexit, την οποία θα εγκρίνουν αυτήν την εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Ορισμένοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες, που παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξοι ότι οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές θα ανακοίνωναν στους πρεσβευτές των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια συνεδρίαση στις 19:30 στη βελγική πρωτεύουσα, ότι επιτεύχθηκε συμφωνία.
Ωστόσο, άλλες πηγές είπαν στο Reuters ότι χρειάζονται περαιτέρω συζητήσεις προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν στη συμφωνία που επιθυμούν.
Από την πλευρά του ο ενημερωτικός ιστότοπος Politico μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενος τρεις διπλωμάτες της ΕΕ, ότι οι διαπραγματευτές για το Brexit κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης