Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η τεχνική εικόνα του ΧΑ – Προβάδισμα για το θετικό σενάριο με κίνηση έως τις 650 μονάδες

tags :
Η τεχνική εικόνα του ΧΑ – Προβάδισμα για το θετικό σενάριο με κίνηση έως τις 650 μονάδες
Η εικόνα που επικρατεί στο εξωτερικό διαμορφώνει ψυχολογία και κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο
Τεχνικά, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο σχόλιο του Μάνου Χατζηδάκη, υπεύθυνο ανάλυσης στην Beta ΑΧΕΠΕΥ, το φρένο της πτώσης στις 610 μονάδες συμπίπτει με μια παλαιότερη στήριξη τιμών από το Φεβρουάριο του 2017.
Η συσσώρευση των τιμών εκείνης της περιόδου δημιουργεί ένα ικανοποιητικό ανάχωμα στην πτώση, λειτουργώντας ενδεχομένως επιβραδυντικά σε περεταίρω πιέσεις.
Η εικόνα υποτιμητικής υπερβολής διευκολύνει την εκδήλωση αντίδρασης η οποία έχει σαν γρήγορο στόχο τις 650 μονάδες.
Από εκεί και πέρα η συνέχιση της ανόδου θα εξαρτηθεί από την ενίσχυση των συναλλαγών καθώς οι πρόσφατες πιέσεις συνοδεύτηκαν από σχετικά αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα ενώ τα τεχνικά δεδομένα παραμένουν απαισιόδοξα και θα χρειαστούν άλλες 30 μονάδες ανόδου (680) ώστε να αλλάξει η βραχυπρόθεσμη τάση.
«Το σενάριο της συνέχισης της μετριοπαθούς ανοδικής αντίδρασης έχει προβάδισμα για την ερχόμενη εβδομάδα ωστόσο επισημαίνουμε τον εύθραυστο χαρακτήρα της ανοδικής τάσης δεδομένης και της εικόνας που επικρατεί στο εξωτερικό και η οποία διαμορφώνει ψυχολογία και κλίμα στο ΧΑ», σημειώνει ο κ.Χατζηδάκης.
Την ατζέντα της ερχόμενης εβδομάδας ανοίγει την Δευτέρα η Jumbo με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2017/2018.
Την Τρίτη και την Τετάρτη θα διεξαχθεί το πρώτο συνέδριο παρουσιάσεων εταιριών της μικρής κεφαλαιοποίησης που διοργανώνει η ΕΧΑΕ με συμμετοχή 14 εισηγμένων εταιρειών. Την Πέμπτη οι μέτοχοι της Τερνα Ενεργειακή καλούνται να αποφασίσουν στην έκτακτή γενική συνέλευση της εταιρίας επιστροφή κεφαλαίου 0,3 ευρώ ανά μετοχή.
Επισημαίνεται ακόμα ότι την προσεχή Παρασκευή λήγουν οι σειρές παραγώγων για το μήνα Οκτώβριο.
Στο εξωτερικό τέλος ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου από τις Charles Schwab, Bank of America (15/10), Johnson & Johnson, Morgan Stanley, IBM, Goldman Sachs(16/10) Alcoa, Abbott Laboratories (17/10) Philip Morris, American Express (18/10) και Procter & Gamble (19/10).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης