Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Μεγάλο πολιτικό λάθος του Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση για το Μακεδονικό

tags :
Σκουρλέτης: Μεγάλο πολιτικό λάθος του Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση για το Μακεδονικό
Δεν θα πρέπει να αναιρέσει τους λόγους ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι θα είναι μεγάλο πολιτικό λάθος του Π. Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση για το Μακεδονικό διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος τον κάλεσε να μην αναιρέσει τους λόγους ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης.
«Ο κ. Καμμένος αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις.
Πρώτον, ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις και αυτό βοηθάει.
Δεύτερον, ότι η κύρια ευθύνη για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής την έχουν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός.
Αυτό είναι θετικό και αυτονόητο.
Ωστόσο, εκείνο που αντικειμενικά παραμένει ένα πολιτικό ζήτημα είναι όταν ο κ. Καμμένος εδώ και πολλά χρόνια έχει μία μεγάλη διαφοροποίηση, μία διαφωνία στο θέμα της Μακεδονίας, φτάνει στο σημείο να λέει ότι για να μην έρθει αυτή η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, θα άρει την εμπιστοσύνη του στην παρούσα κυβέρνηση.
Αφού ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος είπε ότι αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε στη βάση της εξόδου από τα μνημόνια και της καταπολέμησης της διαπλοκής» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Σκουρλέτης.
«Είναι μία μεγάλη αντίφαση.
Πώς έρχεσαι και υπονομεύεις αυτή τη συμφωνία λέγοντας ότι θα ρίξω αυτή την κυβέρνηση πριν ολοκληρώσει τον συνταγματικά προβλεπόμενο κύκλο της.
Είναι μεγάλο πολιτικό λάθος εκ μέρους του.
Οφείλει να ξεδιαλύνει την πολιτική αντίφαση του ίδιου.
Ξεφεύγει από κάποια όρια» τόνισε ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν θα πρέπει, εάν κάνει πράξη τα όσα έχει πει ο ίδιος κατ' επανάληψη, να αναιρέσει τους λόγους ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης.
Είναι μεγάλο πολιτικό ζήτημα ένας από τους εταίρους της κυβέρνησης να λέει ότι έχω μία τέτοια διαφωνία όπου θα αναγκαστώ να άρω την εμπιστοσύνη μου προς τη σημερινή κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «υπάρχει πλειοψηφία τόσο για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών όσο και η απαιτούμενη πλειοψηφία για να μη χάσει η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης