Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά 2 μηνών παραμένει ο χρυσός, εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο +0,82% και τα 1.232 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά 2 μηνών παραμένει ο χρυσός, εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο +0,82% και τα 1.232 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο έχει απωλέσει πάνω από το 10% της αξίας του σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018
Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη της τρέχουσας εβδομάδας ο χρυσός, καθώς οι αγορές στην Ασία παρέμειναν υπό πιέσεις, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,82% στα 1.232 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κοντά στα 1.226,70 δολ. ανά ουγγιά στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες και τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.
«Ο χρυσός ακολουθεί προσεκτικά τις αγορές», σχολιάζει ο αναλυτής της Lee Cheong Gold Dealers, Ronald Leung, προσθέτοντας πως όταν οι αγορές δεν είναι σταθερές, ορισμένοι επενδυτές στρέφονται προς τον χρυσό ως «αφαλές καταφύγιο».
«Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες για τις μετοχές, όπως ο συνεχιζόμενες εμπορικός πόλεμος, οι επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και η αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο», υπογραμμίζει ο Ronald Leung, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «θα πρέπει να δούμε πως αντιδρά ο χρυσός σε αυτά».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της GoldSilver Central, Brian Lan, τονίζει πως «ο χρυσός είναι πιο ελκυστικός μετά την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς και έχει ανακτήσει ορισμένη από την έλξη του ως ασφαλές καταφύγιο».
Η πτώση των αγορών κατά την περασμένη εβδομάδα βοήθησε το πολύτιμο μέταλλο να ξεπεράσει το εύρος τιμής στο οποίος διαπραγματευόταν τον τελευταίο ενάμιση μήνα, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +2,5% την Πέμπτη (11/10) η οποία και ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος των τελευταίων δύο ετών.
«Ο χρυσός συνεχίζει να δέχεται στήριξη από τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις», σχολιάζει ο Stephen Innes της OANDA, προσθέτοντας πως στο σύνολο των παραγώντων έρχεται και η εκτίμηση ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed θα μπορούσε να αναβάλλει την αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο εάν οι αγορές συνεχίσουν να υποχωρούν.
Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποιεί πως «μία απότομη μετατόπιση στην πολιτική της Fed θα οδηγήσει πιθανώς σε έλλειψη εμπιστοσύνης προς την πιο σημαντική κεντρική τράπεζα του κόσμου και θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τις αγορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης